VLADO DIMOVSKI

Ste slišali visokoleteče napovedi nekdanjega ministra, ki zdaj vodi to stranko? Pravi, da o njej »ni bilo veliko glasu«

Novi predsednik stranke DeSUS pravi, da želijo znova postati pomemben igralec na političnem parketu.
Fotografija: Vlado Dimovski, novi predsednik DeSUS. FOTO: Arhiv Desus Delo
Odpri galerijo
Vlado Dimovski, novi predsednik DeSUS. FOTO: Arhiv Desus Delo

Stranka DeSUS želi pod novim vodstvom znova postati pomemben igralec na političnem parketu. S konkretnim programom in izkušenimi kadri se želijo na prihodnjih volitvah vrniti v državni zbor in postati odločujoča stranka, je napovedal novi predsednik DeSUS Vlado Dimovski. Ne izključujejo niti povezovanja z drugimi strankami. Dodal je, da so se nanj z željo po povezovanju že obrnile tri stranke.

Premalo ambiciozni 

Po besedah Dimovskega je bila stranka DeSUS, preden je junija prevzel njeno vodenje, v krizi zaradi notranjih strankarskih bojev, bila je premalo ambiciozna in o njej »ni bilo veliko glasu«. Novo vodstvo se je zato odločilo za njeno revitalizacijo, saj je prisotnost DeSUS v času, ko se lahko poslabša situacija za starejše, zelo pomembna.

»Celotna družba, predvsem starejši, potrebujejo stranko DeSUS, ki bo v parlamentu ali v vladi aktivno delovala za starejše in za pozitivni razvoj družbe,« je dejal. Hkrati je poudaril, da DeSUS ni zgolj stranka starejših, pač pa gre za skupino ljudi, ki si prizadeva ustvariti koherentno in medsebojno povezano družbo.

Novo vodstvo se je odločilo za revitalizacijo stranke

Izvolili so novo ožje vodstvo, preselili sedež stranke v Ljubljano, relativizirali nekatere konflikte, pripeljali nove ljudi, zdaj pa so začeli proces reorganizaciji pokrajinskih in občinskih odborov.  So se pa poenotili glede programskih izhodišč pod sloganom Ker nam je mar. Program bo po besedah Dimovskega usmerjen predvsem k optimizaciji družbenih sistemov, pri čemer bo na prvem mestu ukvarjanje s starejšimi.

Novi predsednik stranke DeSUS pravi, da želijo znova postati pomemben igralec na političnem parketu. FOTO: Leon Vidic/delo
Novi predsednik stranke DeSUS pravi, da želijo znova postati pomemben igralec na političnem parketu. FOTO: Leon Vidic/delo

Hkrati se bodo zavzemali za dostopnost do zdravja, energetskih virov, zaščito zemlje in zdrave prehrane, svobodno podjetniško dihanje ter osvoboditev od pretirane administracije, ki mora postati bolj učinkovita.

Dodal je, da si bo stranka prizadevala za ustrezno reformiranje pokojninskega, zdravstvenega, davčnega, socialnega in šolskega sistema. Zato so v DeSUS že ustanovili strateške svete, sestavljene iz strokovnjakov, ki bodo podali ustrezne predloge na ključnih področjih družbe ter organizirali okrogle mize s strokovnjaki in ključnimi akterji, je napovedal Dimovski.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije