UNIČEVANJE LASTNINE

Ste videli, kaj so storili z radarjem na Rakovi jelši? »To je neka nova varianta« (VIDEO)

»To sem moral kar posneti. Ljubljana, Rakova jelša. Tega še nisem videl. Radar so kar zabetonirali. Ne moreš verjeti,« lahko slišimo v posnetku.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice

V Ljubljani je postavljenih okoli trideset radarjev, a zdi se, da voznikom nevšečnosti povzroča le eden, in sicer tisti, ki stoji na Rakovi jelši, kjer so ga postavili februarja letos.

Gre za stacionarni radar hitrosti, ki so ga letos že večkrat popravljali. Nepridipravi so kamere v ohišju radarja posprejali s črnim sprejem, ta konec tedna pa je na družbenih omrežjih zaokrožil posnetek, ki kaže, da so okenca v radarju kar zabetonirali.

Oktobra so si nepridipravi vzeli za uničenje radarja več časa in so ga namazali z betonom. FOTO: Zaslonski Posnetek, Tik-tok
Oktobra so si nepridipravi vzeli za uničenje radarja več časa in so ga namazali z betonom. FOTO: Zaslonski Posnetek, Tik-tok

»To sem moral kar posneti. Ljubljana, Rakova jelša. Tega še nisem videl. Radar so kar zabetonirali. Ne moreš verjeti,« je povedal avtor posnetka.

Na območju Mestne občine Ljubljana stoji 27 ohišij, mesta občina pa razpolaga s šestimi stacionarnimi merilnimi napravami za merjenje hitrosti ter dvema mobilnima samodejnima merilnima napravam, ki sta nameščeni v službenih vozilih.

Aprila so radar posprejali. FOTO: Zaslonski Posnetek, Facebook
Aprila so radar posprejali. FOTO: Zaslonski Posnetek, Facebook

Letos jeseni so postavili štiri nova ohišja merilnih naprav hitrosti, lani v enakem obdobju pa pet. Župan Zoran Janković je dejal, da s tem sledijo Viziji NIČ, ki so jo podpisali že leta 2017, pomeni pa, da si na ljubljanskih cestah želijo nič mrtvih in hudo poškodovanih.

Kako se na občini odločijo, kje bodo postavili radar? Kot so na MOL nedavno dejali za Slovenske novice, sledijo predlogom četrtnih skupnosti in upoštevajo Priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti, ki jih je izdala Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, kakor tudi lastna opažanja in pobude občanov.

Ali je MOL zaradi uničenja javne lastnine neznance prijavil policiji in kakšna je globa za kršitev, smo vprašali Mol, njihove odgovore pa objavimo takoj, ko jih prejmemo.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali videoposnetek.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije