ŠKANDAL

Objavljamo razvpite dopise. Tako se je ministrica hotela izogniti globi zaradi divjanja

Na družbenem omrežju je Tarča objavila dopis, v katerem ministrstvo za digitalno preobrazbo poziva veleposlaništvo na Dunaju, naj posredujejo pri avstrijskih organih za odstop od morebitnega pregona zaradi prometnega prekrška.
Fotografija: Emilija Stojmenova Duh FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Emilija Stojmenova Duh FOTO: Jure Eržen, Delo

Kot smo že poročali, je ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh v vozilu z modro lučjo na avstrijski avtocesti konec maja obtičala v koloni. Da ne bi zamudila poleta z dunajskega letališča v Ženevo, je voznik službenega vozila ministrstva prižgal modre luči, česar po navedbah zunanjega ministrstva nikakor ne bi smel storiti. 

Zato je ministrstvo julija dobilo poziv avstrijske policije, naj ji posreduje informacijo, kdo je vozil in torej storil prometni prekršek, je prvi poročal N1.

Namesto informacije avstrijski policiji je ministrstvo poslalo dopis slovenskemu veleposlaništvu na Dunaju, v katerem je veleposlaništvo pozvalo, naj pristojne avstrijske organe zaprosi, da odstopijo od morebitnega pregona oziroma kaznovanja voznika. Kot razlog je navedlo, da je bil na avstrijski avtocesti zastoj, zato je službeno vozilo obtičalo v koloni. Da ministrica z delegacijo, v kateri je bila le ena zaposlena, ne bi zamudila poleta, je bil voznik službenega avtomobila »primoran prižgati modre luči«.

Na družbenem omrežju je Tarča objavila dopis, v katerem ministrstvo za digitalno preobrazbo poziva veleposlaništvo na Dunaju, naj posredujejo pri avstrijskih organih za odstop od morebitnega pregona zaradi prometnega prekrška.

Slovenski veleposlanik na Dunaju Aleksander Geržina je v odgovoru ministrstvu za digitalno preobrazbo, ki je bil usklajen z ministrstvom za zunanje in evropske zadeve, poudaril, da v položaju, v katerem se je znašla ministrica, uporaba modrih luči ni dovoljena niti v Sloveniji, na ozemlju tuje države pa jih slovenska vozila sploh ne bi smela uporabljati, poroča rtvslo.si.

To pa ni edini kiks ministrice, spomnimo, da nakup prenosnih računalnikov, ki jih je ministrstvo za digitalno preobrazbo namenilo za povečanje digitalne vključenosti, po mnenju računskega sodišča ni bil opravljen v skladu z načeli učinkovitosti in gospodarnosti. 

Preberite še:

image_alt
Žal ni šala: ministrstvo potrdilo še en strošek, povezan z nakupom razvpitih računalnikov

image_alt
Računsko sodišče: Nakup računalnikov ni bil gospodaren in učinkovit! Kaj zdaj?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije