KAJ SE DOGAJA?

Ta slovenska institucija tarča kibernetskega napada: delo je močno okrnjeno

Zaradi obsežnejšega kibernetskega napada so računalniške storitve Univerze v Mariboru trenutno delno ali popolnoma nedostopne.
Fotografija: Mariborska univerza. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Mariborska univerza. FOTO: Tadej Regent, Delo

Zaradi obsežnejšega kibernetskega napada so računalniške storitve Univerze v Mariboru trenutno delno ali popolnoma nedostopne, so danes zaposlene in študente obvestili iz računalniškega centra fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. V rektoratu univerze za zdaj niso dosegljivi za pojasnila, njihove spletne strani ne delujejo.

Kot so še pojasnili v računalniškem centru, so trenutno delno ali popolnoma nedostopni internet, študentske e-storitve, e-storitve za zaposlene v strokovnih službah, onemogočena je domenska prijava v računalnike v predavalnicah in računalniških učilnicah ter prijava v storitve z digitalno identiteto univerze, prav tako ni mogoče uporabljati e-poštnih predalov zaposlenih in ostalih storitev.

Ob tem so študente in zaposlene obvestili, da bodo zunanje storitve, na primer M365 ali teams, ostale delujoče do preteka veljavnosti seje. V primeru, da uporabniki geslo, uporabljeno pri digitalni identiteti univerze, uporabljajo tudi na drugih storitvah, naj ga tam takoj spremenijo, so še pozvali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije