RAK DOJKE

Tanja Žagar prvič spregovorila o zahrbtni bolezni: Seveda je bilo to zame velik šok

Prepričana je, da je bolezen izbruhnila ob travmatičnem dogodku, ki ga je lani doživela njena družina.
Fotografija: Tanja Žagar. FOTO: TV Slovenija/zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Tanja Žagar. FOTO: TV Slovenija/zaslonski posnetek

Priljubljena pevka Tanja Žagar praznuje rojstni dan, ob tej priložnosti pa se je odločila, da v oddaji Dobro jutro spregovori o hudi življenjski preizkušnji, s katero se sooča zadnjega pol leta. Prebolevala je namreč raka dojke. »Zdaj sem si pa rekla: Rojstni dan je ena taka pozitivna stvar, poln optimizma, zato naj bo to tudi tisti dan, ko to podelim,« je dejala vedno pozitivna pevka.

»Po eni strani bi najraje že tisti dan, ko sem izvedela za diagnozo, vsemu svetu na glas povedala, kaj je, da bi šle vse ženske takoj na pregled, po drugi strani pa to ne gre tako. Ne moreš v isti sekundi o tem govoriti, saj ne veš točno, kaj bi sploh povedal, ne veš, za kaj gre /.../ Svoja čustva je treba malo predelati in glavo postaviti na svojo mesto,« pravi Žagarjeva. Je pa ves čas vedela, da bo to enkrat podelila z ljudmi, saj se ji zdi prav, da se o tem govori na glas. »Nisem pa želela dramatizirati. Hvaležna sem, da živim v času, ko je to mogoče pozdraviti.« Seveda pa je bil to zanjo velik šok, priznava.

Hčerkica je nehala dihati

Pevka je vse ženske pozvala, naj se redno pregledujejo. Je pa Tanja razkrila tudi, da ji je zdravnik dejal, da takšne bolezni povzroča tudi stres, sama pa da je verjetno zbolela nekaj mesecev pred tem. Izbruh bolezni tako povezuje s travmatičnim dogodkom, ki ga je prejšnje leto doživela njena družina. Takrat leto in pol stara Marina je zaradi vročinskega krča prenehala dihati, tako da jo je moral njen partner Miki oživljati. 

Kljub vsemu pevka ostaja pozitivna in vselej pravi, da ni bolna ona, temveč njena dojka. »Njo bomo pa že ugnali v kozji rog,« je dejala v svojem zabavnem stilu.

Nekega večera je zagledala kri

Se je pa o bolezni pevka razpisala tudi na družbenih omrežjih. »Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom. Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila. Občutek imam, kot bi mi jo poslala moja mami, da bi me opozorila, da nekaj ni v redu. Tako nekako sem si to razložila jaz,« je med drugim zapisala.

Več v jutrišnji izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije