GLASBENA ČESTITKA

To bo ganilo vse državljane: legendarno Pestnerjevo odpeli Slovenci iz celega sveta (VIDEO)

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu je ob dnevu državnosti predstavil glasbeno čestitko.
Fotografija: FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu je ob dnevu državnosti predstavil glasbeno čestitko Slovencev iz zamejstva, v kateri je sodelovalo 24 organizacij in posameznikov s celega sveta.

Po navedbah urada Slovenci po svetu ob dnevu državnosti pripravljajo dogodke, na katerih slavijo dan državnosti svoje domovine Slovenije. Letos je urad v sodelovanju z njimi pripravil glasbeno čestitko matični Sloveniji in tako del tega iskrenega in občutenega praznovanja združil in ohranil za večnost.

»Drage Slovenke in Slovenci, naj slovenska pesem ogreje slovenska srca doma, v zamejstvu in po svetu. Iskrene čestitke ob dnevu državnosti,« je v uvodu čestitke dejal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Temu sledi preplet posnetkov iz vsega sveta, v kateri Slovenci na tujem prepevajo skladbo Ljubim te, Slovenija zelena. V tem se jim pridružijo tudi plesalci, ki delujejo v številnih slovenskih folklornih skupinah po svetu, so povzeli v uradu.

Urad se je ob priložnosti zahvalil avtorju glasbe in besedila Otu Pestnerju, avtorju priredbe za zbor Juriju Mušiču, argentinskima Slovencema Adrianu Gaserju, ki je poskrbel za video montažo, in Matjažu Rožancu, ki je združil vse zvočne posnetke. Za glasbeno podlago pa se je urad zahvalil italijanskemu zamejskemu ansamblu Kraški kvintet.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije