VREME

Trojna nevarnost za Slovenijo, bodite pazljivi

Poleg hude vročine na Arsu opozarjajo še na veliko nevarnost požarov in neviht.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Robynleigh, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Robynleigh, Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Danes bo na Primorskem večinoma sončno, drugod spremenljivo oblačno. Po podatkih urada za meteorologijo in hidrologijo agencije za okolje (Arso) bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih danes ter v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev. Svetujejo, da se v takem vremenu izogibate napornim aktivnostim na prostem.

Zaradi visokih temperatur in suhih razmer je ponekod po državi razglašena najvišja stopnja nevarnosti požarov.

FOTO: Arso
FOTO: Arso






Soparno bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem od 32 do 36 stopinj Celzija. Predvsem popoldne bodo nastajale nevihte, ki bodo po napovedih pogostejše na vzhodu države. Ob predvidenih nevihtah lahko na območjih z intenzivnimi nalivi hitro narastejo manjši vodotoki, opozarjajo pri Arsu in dodajajo, da lahko težave nastajajo tudi z odvajanjem voda v urbanih območjih.



Krajevne padavine se bodo pojavljale tudi v noči na petek. Zadnji delovni dan tega tedna bo vremensko podoben današnjemu. Na Primorskem bo sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, predvsem popoldne tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem o 25, najvišje dnevne od 27 do 31, na Primorskem od 32 do 36 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo sončno, predvsem v hribih bodo popoldne nastale posamezne nevihte. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije