ČRNOMELJ

Učenec ene od naših osnovnih šol grozil vrstnici in se slikal s puško

Med hišno preiskavo so otrokovemu očetu zasegli starejšo lovsko puško, cev puške ter več nabojev.
Fotografija: Primer zračne puške (simbolična slika) FOTO: Adgafoto Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Primer zračne puške (simbolična slika) FOTO: Adgafoto Getty Images/istockphoto

Po poročanju spletne strani 24ur.com je učenec ene izmed osnovnih šol v Črnomlju grozil vrstnici ter ob tem objavil sliko, na kateri je z zračno puško. 

Brez ustreznih dovoljenj

Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, so se policisti ob informaciji o spletni grožnji nemudoma odzvali in v prisotnosti staršev opravili razgovor z otrokom. O tem so obvestili pristojno državno tožilstvo in center za socialno delo. Zasegli so tudi zračno puško, s katero se je fotografiral.

Zaradi suma posesti nezakonitega orožja so policisti pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo in 52-letnemu osumljencu iz okolice Metlike, otrokovemu očetu, zasegli še eno starejšo lovsko puško, za katero nima ustreznih dovoljenj, cev puške in več nabojev. Zoper moškega bodo po opravljeni kategorizaciji orožja zaradi kršitev določil zakona o orožju uvedli prekrškovni postopek.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin. Opravljajo razgovore s predstavniki šole in otroci. Sodelovali bodo tudi v multidisciplinarnem timu, v okviru katerega bodo predstavniki različnih inštitucij iskali primerne rešitve, so zapisali na novomeški policijski upravi.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije