DAROVALEC

Upokojeni Vinko že 100-krat daroval kri

Prostovoljni gasilec vse življenje pomaga pomoči potrebnim. Aktivisti Rdečega križa so poskrbeli, da so se posladkali s torto.
Fotografija: Razrezal je torto.
Odpri galerijo
Razrezal je torto.

Radgončan Vinko Gošnik, ki se je nedavno upokojil, gotovo spada med ljudi, ki se zavedajo, kaj pomenita dobrodelnost in prostovoljstvo, saj domala vse življenje tako ali drugače pomaga vsem okrog sebe. Od mladih nog je gasilec, že 45 let je operativec, kot višji gasilski častnik pa je opravljal večino najvišjih funkcij v PGD Gornja Radgona, kjer je bil tudi poveljnik. Je dolgoletni krvodajalec.
Vinko Gošnik je prvič dal kri kot mladi vojak.
Vinko Gošnik je prvič dal kri kot mladi vojak.

Od leta 1978, ko je kri prvič daroval v srbskem Obrenovcu, kjer je služil JLA, do nedavne krvodajalske akcije v Domu starejših občanov Gornja Radgona, je namreč kar 100-krat daroval najbolj pomembno življenjsko tekočino. Njegova kri je tako pomagala številnim.

Sicer je 61-letni Vinko po kar 45 letih v radgonskem Arcontu, kjer je začel kot vajenec, odšel v zaslužen pokoj. Naš sogovornik, ki bo kri daroval vse, dokler bo to možno in dokler bo zdrav, je povedal, da nikoli niti pomislil ni, da bi kri prodajal, saj se zaveda, za kako pomembno tekočino gre, kajti že kot gasilec je videl nešteto ponesrečencev, ki jim je bila kri nujno potrebna. »Zame je nekaj čisto normalnega, če lahko komu pomagam.


Nikoli ne veš, kdaj boš sam potreboval kakšno pomoč. Lepo je, če lahko komu pomagam,« nam je ob rezanju jubilejne torte, za kar so poskrbeli aktivisti OZ RKS Gornja Radgona, povedal skromni Vinko, ki mimogrede ni edini, ki je na radgonskem območju kri daroval več kot stokrat. Takšnih je namreč na tem območju vsaj osem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije