NOVI PROJEKT
V mesto prihaja Brina, ljubljanski teden džina
Ekipa Odprte kuhne je na čarobnem večeru v Ateljeju predstavila nov projekt, ki bo dogajanje v Ljubljani osvežil letos jeseni in spomladi 2019.
Odpri galerijo
LJUBLJANA – V Ljubljani se začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico prihaja Brina. Ekipa, ki stoji za Odprto kuhno, je pod enotno blagovno znamko združila kar tri novosti: Ljubljanski teden džina, ki se začenja danes, Ljubljanski festival džina, ki bo prestolnico osvežil prihodnje leto spomladi, ter prvi ljubljanski džin koktajl Brina, ki ga je zasnoval sommelier Gašper Čarman. Brino so včeraj predstavili v restavraciji Atelje, kjer sta goste s kar petimi hodi, ki so jih navdihnili džin in njegove sestavine, navdušila kuharska mojstra Jorg Zupan iz Ateljeja in Luka Košir iz Gostišča Grič.
V njunih jedeh so dišali brinove jagode, rakitovec, ruševje, likviricija in majaron, spremljali pa so jih koktajli s tremi vrhunskimi slovenskimi džini – Gin Brinom Erika Sarkiča, džinom Karakter treh prijateljev Urbana Bajriča, Matica Bezjaka in Timija Rožiča ter džinom Monologue kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča. »Svetovna džin revolucija je dosegla tudi Slovenijo, na sceni je že lepo število izjemnih domačih džinov, manj znano pa je, da je brin z naših koncev tudi ključna sestavina najboljših svetovnih džinov. Zato Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok velikim svetovnim prestolnicam in ki bo našim odličnim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti,« je na včerajšnjem dogodku v restavraciji Atelje dejala Alma Kochavy.
V njunih jedeh so dišali brinove jagode, rakitovec, ruševje, likviricija in majaron, spremljali pa so jih koktajli s tremi vrhunskimi slovenskimi džini – Gin Brinom Erika Sarkiča, džinom Karakter treh prijateljev Urbana Bajriča, Matica Bezjaka in Timija Rožiča ter džinom Monologue kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča. »Svetovna džin revolucija je dosegla tudi Slovenijo, na sceni je že lepo število izjemnih domačih džinov, manj znano pa je, da je brin z naših koncev tudi ključna sestavina najboljših svetovnih džinov. Zato Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok velikim svetovnim prestolnicam in ki bo našim odličnim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti,« je na včerajšnjem dogodku v restavraciji Atelje dejala Alma Kochavy.