MUHASTO VREME

VIDEO: Slovenijo zajela toča, klestilo kot za stavo

Napovedi so se uresničile.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

POSTOJNA – Zahodno od Postojne, v okolici Razdrtega in Ilirske Bistrice je nastala močnejša nevihta, ki se obnavlja in le počasi premika. Ob tem nastajajo močni krajevni nalivi, možna je toča, narastejo lahko hudourniški vodotoki, je opozarjala Agencija RS za okolje (Arso).


Ste pripravljeni? Živo srebro se bo dvignilo do 30 stopinj  


Napovedi so se žal uresničile. Hudourniki znova grozijo Prevaljam, kjer se je po poročanju uprave za zaščito in reševanje malo po 19. uri na Prisojah zaradi močnega dežja zamašil potok. 

Malo pred 20. uro so morali v naselju Zgornji Dolič na cesti Mislinja–Velenje posredovati dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so s cestišča odstranili podrto drevo, ovirajoče promet. Že pred tem je ob približno 18.30 meteorna voda zalila delavnico v Florjanu v občini Šoštanj. Gasilci so morali vodo, ki je poplavila cesto, črpati tudi v Spodnjem Brniku v Cerkljah na Gorenjskem. Voda je klet zalila tudi v Šenčurju, ob 18.36 pa je v vasi Podjelše v občini Kamnik zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila hlev in shrambo. Gasilci PGD Kamnik so iz objekta izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode.

Kje vse je klestila toča, si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije