ODHAJA MED EVROPSKE POSLANCE

Vlada na dopisni seji: predlagajo, da se ugotovi prenehanje funkcije ministru Šarcu

16. julija bo nastopil mandat evropskega poslanca.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Jože Suhadolnik

Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga sklepa o nezdružljivosti funkcije ministra za obrambo Marjana Šarca s funkcijo poslanca v Evropskem parlamentu in zato predlaga DZ, da ugotovi prenehanje Šarčeve funkcije ministra za obrambo z dnem nastopa funkcije poslanca v Evropskem parlamentu, so sporočili z urada za komuniciranje.

16. julija bo Šarec nastopil mandat evropskega poslanca

DZ je namreč danes potrdil izvolitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Na evropskih volitvah 9. junija so volivci v Evropski parlament poleg Šarca (Svoboda) izvolili še Romano Tomc (SDS), Milana Zvera (SDS), Branka Grimsa (SDS), Zalo Tomašič (SDS), Ireno Jovevo (Gibanje Svoboda), Matjaža Nemca (SD), Vladimirja Prebiliča (Vesna) in Mateja Tonina (NSi).

image_alt
Poglejte, kaj si o novoizvoljenih evroposlancih mislijo njihovi sokrajani

Z ustanovno sejo Evropskega parlamenta 16. julija bo Šarec tako nastopil mandat evropskega poslanca, funkcija obrambnega ministra pa mu bo prenehala.

Golobu se ne mudi 

Predsednik vlade Robert Golob bo tako moral poiskati njegovega naslednika, ki bo zasedel stolček na čelu obrambnega ministra, a se mu, kot kaže, s tem za zdaj še ne mudi. Premier je namreč v izjavi po seji sveta vlade za Slovence po svetu v začetku julija dejal, da Šarca kot ministra čakajo še nekatere naloge, med katerimi je izpostavil vrh Nata v Washingtonu.  Predsednik največje vladne stranke Gibanje Svoboda, v kvoti katere je tudi vodenje obrambnega ministrstva, je sicer po objavi izidov volitev dejal, da si bodo za odločitev, kako naprej, vzeli kak teden, a da je z delom ministra in ministrstvom zadovoljen, zato bodo razmišljali tudi v smeri iskanja kandidatov znotraj obstoječe ekipe.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije