LOTO SREČNEŽI

Vplačal listek v Radečah in zadel pol milijona! Imamo tudi novega milijonarja, ki pa denarja še ni prevzel

Še vedno ni jasno, od kod prihaja srečnež, ki je 1. septembra vplačal dobitni listek in zadel 1,770.000 evrov.
Fotografija: Z milijoni bosta pomagala tudi lokalni skupnosti. FOTO: Ralf Geithe Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Z milijoni bosta pomagala tudi lokalni skupnosti. FOTO: Ralf Geithe Getty Images/istockphoto

V sredo je igra na srečo loto razveselila srečneža, ki je listek vplačal v Radečah. V igri šestica je zadel 463.150,60 evra. Po plačilu davka bo dobitnik bogatejši za okoli 394.000 evrov, njegova občina pa bo prejela skoraj 69.500 evrov. Od kod prihaja srečnež, še ni znano.

Dobitnik šestice lahko dobitek prevzame od ponedeljka, čas za prevzem dobitka pa ima do 24. novembra letos.

Gre že za drugi glavni dobitek pri lotu, vplačan v Radečah. Januarja 2020 je bila na istem prodajnem mestu vplačana sedmica v vrednosti 1,713.577,07 evra.

Mineva tri tedne od skoraj dvomilijonskega dobitka

Iz Loterije Slovenija pravijo, da še ni znano, od kod prihaja srečnež, ki je 1. septembra zadel 1,770.460,20 evra. Listek je vplačal prek spleta, dobitka pa še ni prevzel, čeprav je minilo že skoraj tri tedne. 

Čas ima vse do 7. novembra, a se mu, kot kaže, s prevzemom ne mudi. Z Loterije so za Slovenske novice komentirali, da srečneži na dobitke reagirajo različno, zato ni pravila, v kolikšnem času prevzamejo denarno nagrado, prav tako jih o tem ne sprašujejo. »Menimo, da je najbolje, da se vsak dobitnik sam odloči, kaj je zanj najbolj prav,« pravijo.

Če bo dobitek prevzel, bo po plačilu davka bogatejši za več kot 1,5 milijona evrov, njegova občina pa bo prejela dobrih 265 tisočakov. 

Leta 2014 srečnež ni prevzel milijonskega zneska

Zgodilo se je že, da srečneži niso prevzeli loterijske nagrade. Najvišji neizplačan dobitek v celotni zgodovini prirejanja iger je dobitek lotko 6, ki je bil vreden 1,3 milijona evrov. 

20. julija 2014 je igralec listek vplačal na prodajnem mestu Pošte Slovenije na Tacenski ulici 133 v Ljubljani. Srečneža je iskala vsa Slovenija, tudi prek medijskih objav, a neuspešno. Loterija je takrat milijonski znesek vrnila v igro. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije