KAJ BO PRINESLA NOČ?

Vreme že povzroča hude težave, a najhujše šele prihaja

Deževje v zahodni, osrednji in južni Sloveniji bo trajalo do torka zjutraj.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA - O težavah zaradi vetra in močnih padavin že poročajo z različnih koncev Slovenije. 

Veter in dež

Ob 18.20 je na Štihovi v Ljubljani meteorna voda zalivala teraso stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, odmašili odtok in preprečili nadaljnje poplavljanje terase. 

Ob 17.33 je na Zgornjem in Spodnjem Jezerskem (občina Jezersko) veter odkril več streh in polomil več dreves. Gasilci PGD Jezersko so posredovali na petih objektih, kjer so ponovno prekrili streho, odstranili podrto drevje na dveh odsekih ceste in drevje, ki je padlo čez električno napeljavo.

Ob 15.17 se je na Zgornji Beli (občina Preddvor) začela dvigati gladina vode v ribniku, ki je začela ogrožati 'Glamping naselje'. Gasilci PGD Preddvor so očistili cevi, da je voda začela odtekati iz ribnika.

Voda je ogrožala tudi hišo v Bohinjski Bistrici.

Ob 16.32 so na Gosposvetski ulici v Kranju gasilci JZ GRS Kranj zaradi močnejših padavin očistili jaške na parkirišču zdravstvenega doma.

Ob 18.30 so v Dolenji vasi (občina Prebold) gasilci PGD Prebold in Kaplja vas odmašili pretočno kanalizacijsko cev pri stanovanjski hiši in sprostili pretok meteornih vod.

Ob 15.58 je v naselju Preški Vrh v občini Ravne na Koroškem močan veter podrl drevo na nizkonapetostni kabel podjetja Elektro Celje. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so drevo v prisotnosti dežurnega delavca Elektra Celje razžagali in odstranili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 15.06 sta na Colu (občina Ajdovščina) gasilca PGD Col očistila odtočne jaške ob cesti, ker bi zaradi močnejših padavin lahko prišlo do poplavljanja objektov.

Ponoči bo oblačno, občasno bo deževalo

Ponoči bo oblačno, občasno bo deževalo. Veter bo prehodno oslabel. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso). Velja opozorilo, saj bo deževje v zahodni, osrednji in južni Sloveniji trajalo do torka zjutraj. Še se bodo pojavljali krajevno močni in dolgotrajni nalivi. Najmočnejši veter je pričakovan v ponedeljek zvečer in v prvem delu noči na torek. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo velika nevarnost vetroloma.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije