VREME

Vremenoslovci svarijo pred težavami

Danes temperature do 19 stopinj Celzija.
Fotografija: Pozor, v visokogorju bo zelo vetrovno. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Pozor, v visokogorju bo zelo vetrovno. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Danes bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala, popoldne pa bo na Štajerskem in v Prekmurju prehodno zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 19 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje (Arso).

V sredo bo sončno, na severu in severovzhodu občasno pretežno oblačno. Predvsem v Prekmurju bo lahko popoldne ali zvečer padla kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo krepil severovzhodni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija.

V sredo bo povsod v visokogorju zelo vetrovno. Predvsem na izpostavljenih mestih na Pohorju ni izključen krajevni nastanek vetroloma, opozarjajo.
Veter. FOTO: Arso
Veter. FOTO: Arso


V četrtek dopoldne se bo pooblačilo v večjem delu Primorske, predvsem ponekod v Posočju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo sončno, le zjutraj in delno dopoldne na severovzhodu še pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. V petek bo v vzhodni polovici države sončno, drugod pretežno oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije