BIVŠI MINISTER ZA OBRAMBO

Z gardo in orkestrom: tako se je poslovil Marjan Šarec (FOTO)

46-letnik z domačega političnega parketa odhaja na evropski parket.
Fotografija: 46-letnik z domačega političnega parketa odhaja na evropski parket. FOTO: Omrežje X Vlada Rs
Odpri galerijo
46-letnik z domačega političnega parketa odhaja na evropski parket. FOTO: Omrežje X Vlada Rs

Minister za obrambo Marjan Šarec je skladno s protokolom slovesno, tudi ob spremljavi orkestra Slovenske vojske, zapustil ministrstvo za obrambo. Ob nastopu mandata poslanca v Evropskem parlamentu prihodnji teden mu namreč preneha funkcija ministra za obrambo.

Začasno bo obrambni resor prevzel predsednik vlade Robert Golob

Šarec, ki je funkcijo obrambnega ministra prevzel ob nastopu vlade Roberta Goloba junija leta 2022, ob današnjem odhodu z ministrstva ni želel dajati izjav. Je pa pred dnevi znova ocenil, da je vlada v njegovem mandatu naredila veliko za obrambo.

Med uspehe je uvrstil nakup transportnega leta spartan, šestih helikopterjev in sistema protizračne obrambe ter dvig sredstev za obrambo.

Tudi formalne primopredaje s premierjem za zdaj na ministrstvu ne napovedujejo. Sta pa v sredo v Washingtonu, kjer sta se udeležila vrha zveze Nato, že opravila pogovor o delu ministrstva. Golob se je Šarcu zahvalil za delo in mu zaželel veliko uspeha.

image_alt
Vlada na dopisni seji: predlagajo, da se ugotovi prenehanje funkcije ministru Šarcu

Na vprašanje, ali ima že kandidata za naslednika Šarca, je premier tedaj odgovoril, da lahko ministrstvo po zakonu vodi največ tri mesece.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije