EVROPSKE VOLITVE

Zadnje javnomnenjske ankete pred sobotnim volilnim molkom kažejo to

Anketa Dela: SDS in Gibanje Svoboda izenačena, Anketa Dnevnika: SDS, Svoboda, Vesna in SD zelo verjetno v Evropskem parlamentu.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Zadnja javnomnenjska raziskava Mediane pred sobotnim volilnim molkom nakazuje na majhno razliko v rezultatu SDS in Gibanja Svoboda na nedeljskih evropskih volitvah. Po anketi inštituta za raziskave trga in medijev za časnik Delo bi vsaka stranka dobila tri evropske poslance, po en mandat pa se obeta SD, NSi in Vesni.

Anketa Dnevnika: SDS, Svoboda, Vesna in SD zelo verjetno v Evropskem parlamentu

Zelo verjetno je, da bodo v Evropski parlament izvoljeni kandidati SDS, Svoboda, Vesna in SD, blizu pridobitvi vsaj enega poslanskega mandata je NSi, morda pa bi lahko to stranko izpodrinila SLS, pa kaže zadnja javnomnenjska anketa, ki jo je za Dnevnik izvedla agencija Ninamedia. Negotov ostaja izid referenduma o osebni rabi konoplje.

image_alt
Le še nekaj dni nas loči od volitev: ob polnoči volilni molk

Dnevnik je z napovedmi o tem, kako se bo devet poslanskih mandatov razdelilo med vodilne stranke, previden. Na to bo odločilno vplivala tudi volilna udeležba. Ob predpostavki, da bo volilna udeležba 35-odstotna, bi SDS lahko pripadli trije mandati, Gibanju Svoboda dva, Vesni dva ter SD in NSi po en mandat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije