POGREB

Zadnje slovo od velike humanitarke z vojaškimi častmi: »Redki so ljudje, ki se dotaknejo toliko src, kot se jih je Anita Ogulin«

Humanitarka in dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin se je v 73. letu starosti poslovila v torek, po težki bolezni.
Fotografija: Anita Ogulin. Ljubljana, 3. julij 2023 FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Anita Ogulin. Ljubljana, 3. julij 2023 FOTO: Leon Vidic/delo

Na ljubljanskem pokopališču Polje so se ob 11. uri z vojaškimi častmi poslovili od humanitarke Anite Ogulin, ki je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge. Pokojne Anite Ogulin se bodo mnogi spominjali po tem, da je življenje posvetila otrokom in družinam v stiski. Za mnoge tako ostaja obraz dobrodelnosti.

image_alt
Sporočili, kdaj bo pogreb Anite Ogulin: od nje se bodo poslovili na poseben način

»Redki so ljudje, ki se dotaknejo toliko src, kot se jih je Anita Ogulin«

Pogreba so se udeležili tudi tudi premier Robert Golob, ljubljanski župan Zoran Janković, predsednica Nataša Pirc Musar in nekdanji predsednik Danilo Türk.

Pogrebna slovesnost se je začela s himno Slovenske vojske, nato pa je zbrane nagovorila predsednica države. »Redki so ljudje, ki se dotaknejo toliko src, kot se jih je Anita Ogulin, in tam tudi ostanejo. In ne le to - tam živijo,« je uvodoma dejala Pirc Musar.

Po njenih besedah je bila Ogulin humanitarka z zlatim srcem, katere »neizmerna dobrota in nesebičnost sta se dotaknili vseh, ki smo imeli privilegij, da smo jo poznali«. »Vsakdo, ki je kdaj prišel v stik z Anito, je občutil njeno sočutje in neomajni optimizem, predvsem pa vero v ljubezen. Govorila je, da je najbolj srečna tedaj, ko so srečni drugi. Njene roke so bile vedno odprte za objem, njen nasmeh pa je bil vir moči za tiste, ki so se znašli v najtežjih trenutkih,« je med drugim izpostavila predsednica države.

Po navedbah Pirc Musar je Ogulin poskrbela, da bodo njeno poslanstvo nadaljevali vsi, »ki se jih je dotaknila njena ljubezniva dlan«, med temi je še posebej izpostavila njene sopotnike iz Zveze Anite Ogulin in Zveze prijateljev mladine (ZPM).

Pokojna Anita Ogulin je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge, po katerem ji pripada pogreb z vojaškimi častmi, s čimer so se strinjali tudi svojci, so v četrtek pojasnili na Uradu vlade za komuniciranje. Ob odprtju mrliške vežice je Garda Slovenske vojske položila venec v imenu Republike Slovenije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije