POSLEDICE NEURJA

Žalostni prizori iz delov Slovenije, kjer je že klestila toča: Ves pridelek je uničen (FOTO)

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo.
Fotografija: Toča v Ivančni Gorici. FOTO: Neurje.si/Facebook
Odpri galerijo
Toča v Ivančni Gorici. FOTO: Neurje.si/Facebook

V večjem delu države lahko popoldne in zvečer pričakujemo močnejše nevihte, zaradi česar je Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) izdala oranžno vremensko opozorilo. Možni so toča, močni sunki vetra in krajši nalivi. Arso svari pred nevarnostjo zadrževanja na prostem in v bližini dreves, daljnovodov in hudourniških vodotokov. Vreme se bo umirilo v noči na torek.

Dele Dolenjske so zgodaj popoldne že zajela neurja s točo. Portal neurje.si je objavil fotografije iz krajev, kjer je klestila debela toča. Med drugim je bilo precej hudo v Ivančni Gorici in Biču.

Veliko podrtih dreves in udar strele

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje, je današnje neurje po Sloveniji podrlo kar nekaj dreves in zalivalo poslopja. Tako je bilo v Ivančni Gorici, Trebnjem, Novem mestu, Šerntjerneju, Brežicah, Cerknem in Kanalu ob Soči. V Sevnici pa je zagorelo. V naselju Pavla vas v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci PGD Tržišče, Sevnica, Šentjanž in Krmelj, ki so požar omejili in pogasili. Ogenj je uničil 10 kvadratnih metrov ostrešja.

V občini Ivančna Gorica je meteorna voda ob neurju zalila nekaj stanovanjskih in gospodarskih objektov. Močan veter pa je podrl nekaj dreves. Ob 13.25 je bil v občini Trebnje zaradi neurja oviran promet na cestah, in sicer zaradi podrtih dreves ter poplavljenih cestišč z meteorno vodo. Posredovali so dežurni delavci Komunale Trebnje in Cestnega podjetja Trebnje. V času neurja je bilo zaradi močnega vetra in toče poškodovanih več streh stanovanjskih objektov in industrijski objekt na Biču. Meteorna voda je zalila kletne prostore in garaže stanovanjskih objektov in prostore veterinarske ambulante v Trebnjem. Meteorna voda je ogrožala objekt Občine Trebnje in sosednji objekt. Na terenu so bili gasilci PGD Trebnje, Veliki Gaber, Zagorica, Velika Loka in Šentlovrenc. Najhuje je bilo na območju naselij Veliki Gaber, Zagorica, Bič, Pristavica pri Velikem Gabru, Škovec, Velika Loka in Šentlovrenc.

Ob 13.46 je na Trški Gori v Novem mestu močan veter poškodoval drog elektroenergetskega voda. Drog elektrovoda je veter podrl tudi v občini Šentjernej v naselju Tolsti vrh. 

Popoldan je del občina Brežice zajelo neurje z močnim vetrom. Na Bizeljskem je tako na streho stanovanjske hiše padlo drevo in poškodovalo ostrešje. Gasilci PGD Bizeljsko so drevo odstranili in zasilno pokrili streho s folijo. V naselju Rigonce je močan veter delno razkril in poškodoval strehe na petih objektih. Gasilci PGD Rigonce objekte še vedno pokrivajo ali jih začasno zaščitijo s folijo.

V občini Kamnik je meteorna voda ob neurju zalila nekaj stanovanjskih objektov ter kamp.

Neurje ni prizanašlo niti občini Cerkno. Veter je podrl več dreves na petih lokacijah, odkrit nadstrešek ob hiši, drevo je padlo na stanovanjski objekt, na vozišče se je vsula obcestna brežina. 

Kakšno pa je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije