ZAMENJAVA NA VRHU SDS?

Zakrožila vest, da se poslavlja Janez Janša: tako se je odzval prvak SDS

Po teh zapisih se je oglasil Janez Janša in zapisal, da je to seveda ena od možnosti.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel

Čez dve leti bo kongres stranke SDS (zadnji je bil junija 2021, z 99-odstotno podporo je slavil Janša, ki pravzaprav ni imel nasprotnika), na katerem pa med kandidati za vodenje stranke naj ne bi bilo Janeza Janše, ki danes največjo opozicijsko stranko vodi dolga leta. To naj bi že pred pol leta dejal na sestanku s poslanci, vest o tem pa je zakrožila danes.

Na te zapise medijev se je oglasil sam Janez Janša in zapisal, da je to seveda ena od možnosti na kongresu stranke SDS čez dve leti, tako kot je tudi bila na vseh dosedanjih.

Janez Janša bo takrat star 66 let, septembra istega leta pa jih bo dopolnil 67. Samo za primerjavo: ameriški predsednik Joe Biden ima 80 let, Donald Trump, ki bi se rad ponovno preselil v Belo hišo, pa 77.

Janša proti Logarju

Stranka SDS je na zadnjih parlamentarnih volitvah zbrala manj glasov (279.897 glasov), kot jih je Anžetu Logarju uspelo na predsedniških (v prvem krogu prek 292.000 glasov, v drugem več kot 409.000). Treba je omeniti, da je Logar takrat kandidiral z množico podpisov (in ne s podpisi kolegov poslancev), kar se mu je očitno obrestovalo. Stranka SDS mu je sicer ponudila podporo.

Mnogi so že takrat na glas razmišljali, da je zaradi rezultata morebiti čas, da Janša vajeti stranke SDS prepusti nekomu drugemu.

O tem smo se takrat pogovarjali s političnima komentatorjema Rokom Čakšem in Igorjem Lukšičem. Kaj sta povedala, preberite v članku Anže Logar zbral več glasov, kot jih je SDS na parlamentarnih volitvah. Kakšno sporočilo je to Janezu Janši?.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije