KADER IZ LMŠ

Znano, kdo bo desna roke Urške Klakočar Zupančič

Napovedali so, da bo ustanovna seja novega državnega zbora 13. maja.
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič, Mojca Šetinc Pašek in Robert Golob. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič, Mojca Šetinc Pašek in Robert Golob. FOTO: Leon Vidic, Delo

Oblikovanje nove vlade je v polnem teku. V petek so novi koalicijski partnerji potrdili, da so dosegli dogovor o razrezu ministrskih mest. Kdo točno bo sestavljal ministrsko ekipo prihodnjega mandatarja Roberta Goloba, še ni točno jasno, v javnosti krožijo številna imena, koalicijski partnerji pa o njih v petek še niso želeli javno razpravljati. Napovedali so, da jih bodo razkrili v prihodnjem tednu.

Če o ministrskih imenih še ne govorijo naglas, pa je menda gotovo, da je kandidatka za predsednico državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, sicer podpredsednica Gibanja Svoboda. Za generalnega sekretarja državnega zbora naj bi si po poročanju 24ur izbrala odhajajočega poslanca LMŠ Roberta Pavšiča, o katerem naj bi poslanci glasovali že na ustanovni seji. Za imenovanje potrebuje navadno večino. Da si bodo pomagali s kadri iz LMŠ in SAB, so Golobovi napovedali kmalu po veliki zmagi na volitvah.

Državna volilna komisija je na današnji seji po odkriti napaki potrdila poročilo o aprilskih parlamentarnih volitvah. V nedeljo naj bi poročilo predali predsedniku republike Borutu Pahorju, ki bo nato imel proste roke, da skliče ustanovno sejo novega državnega zbora. Po napovedih naj bi bila ta že v petek, 13. maja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije