VARNOSTNA ZAGOTOVILA

Biden poslal Putinu zelo jasno sporočilo glede Ukrajine, odgovor Kremlja takojšen

Članice skupine G7 bodo Ukrajini zagotavljale varnost pred kakršnokoli agresijo.
Fotografija: Joe Biden in Volodimir Zelenski. REUTERS/Kevin Lamarque FOTO: Kevin Lamarque Reuters
Odpri galerijo
Joe Biden in Volodimir Zelenski. REUTERS/Kevin Lamarque FOTO: Kevin Lamarque Reuters

Članice skupine G7 bodo Ukrajini zagotavljale varnost pred kakršnokoli agresijo, je sporočil ameriški predsednik Joe Biden. Poudaril je, da s pripravo dolgoročnih varnostnih jamstev ne bodo čakali na to, da bi Ukrajina postala članica Nata. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je voditeljem G7 zahvalil za podporo.

image_alt
To sporočilo z vrha Nata bo Putina razbesnelo, svet čaka odgovor Kremlja (FOTO)

»Ukrajinska delegacija domov odhaja z veliko varnostno zmago za Ukrajino, za našo državo, za naše ljudi, za naše otroke. Odpira povsem nove priložnosti na področju varnosti,« je povedal po prvem zasedanju Sveta Nato-Ukrajina, s čimer sta strani okrepili politične odnose.

»Danes smo članice skupine G7 objavile skupno izjavo o podpori Ukrajini, v kateri jasno zagotavljamo, da bo naša podpora Ukrajini trajala dolgo v prihodnost,« je po koncu vrha zveze Nato povedal Biden.

Ta izjava omogoča, da posamezne članice G7, pa tudi druge države začnejo pogajanja o dvostranskih dolgoročnih varnostnih jamstvih z Ukrajino, je pojasnil. Poudaril je, da ne bodo čakali na to, da bi Ukrajina postala članica Nata.

image_alt
Srhljiva grožnja Putinovega sodelavca: »Vsaka vojna se lahko hitro konča-s sporazumom ali jedrskim orožjem«

»Ukrajini bomo zagotavljali varnost pred kakršnokoli agresijo, do katere bi lahko prišlo,« je še povedal, pri čemer ni podal podrobnosti.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije