V IZRAELU

Bila talka Hamasa, zdaj noro žurala, vsi niso navdušeni: »Pleše napol naga, njen fant še priprt« (VIDEO)

Vsi početja osvobojene talke ne odobravajo.
Fotografija: Proslavila življenje z divjo zabavo. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
Proslavila življenje z divjo zabavo. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Štiri talce, ki so bili ugrabljeni z glasbenega festivala Nova na dan grozljivega pokola Hamasa 7. oktobra lani, so izraelske sile rešile med racijo v osrednji Gazi.

Na posnetku, ki so ga po poboju Hamasa objavili izraelski mediji, je prikazano, kako jo teroristi vozijo na motorju. FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters
Na posnetku, ki so ga po poboju Hamasa objavili izraelski mediji, je prikazano, kako jo teroristi vozijo na motorju. FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters

Med njimi je bil tudi 26-letna Noa Argamani. Na posnetku, ki so ga po poboju Hamasa objavili izraelski mediji, je prikazano, kako jo teroristi vozijo na motorju, medtem ko 26-letnica kriči: »Ne ubij me!«

Proslavila življenje z zabavo

Argamanijeva je danes končno prosta, zato se je odločila, da po 246 dneh ujetništva, ki jih je preživela v Gazi, »proslavi življenje« z organizacijo velike zabave z družino in prijatelji. Ob tem je pozvala teroristično skupino, naj izpusti preostale talce, vključno z njenim fantom Avinatanom Orom, navaja Times of Israel. 

image_alt
Oče se je zlomil, ko je videl hčerko v rokah skrajnežev: »Nisem je mogel zaščititi ...« (VIDEO)

»Ni idealna situacija, da se zabavamo, medtem ko v ozadju še vedno poteka vojna ... Medtem ko so naši vojaki na bojišču, medtem ko je v Gazi 209 talcev, vključno z mojim fantom, ki ga vsi strašno pogrešamo. Toda hkrati sem vesela, da imam priložnost praznovati življenje z vsemi vami. Ta zabava je opomnik, da moramo ceniti vsak dan našega življenja,« pove v videu, ki ga je predvajal Channel 12.

Na zabavi se je precej sprostila, zaplesala z očetom, zbrani so jo celo dvignili na ramena, tako da je kar v kopalkah zaplesala v zraku. 

Vsi njenega početja ne odobravajo 

Niso pa vsi na njeno početje gledali z naklonjenostjo. Na družbenih omrežjih so sledile številne kritike.

image_alt
Osvobodili štiri talce, ki jih je oktobra ugrabil Hamas! Med njimi dekle, katere video je obkrožil svet (FOTO)

»Več kot 200 nedolžnih palestinskih civilistov je bilo neusmiljeno poklanih, da bi osvobodili Noo Argamani, samo zato, da je napol gola plesala s svojim očetom brez srajce ob srhljivih tehno zvokih, medtem ko je njen fant še vedno v ujetništvu. Kakšna nora, bolna družba,« je bil eden od odzivov.

»Jemanje talcev je vojni zločin in obsojanja vredno dejanje za vse strani. Ampak tukaj je vidna razlika – palestinski talci po izpustitvi so videti izmučeni, zlomljeni in onemogli, medtem ko izraelski talci, na primer Noah Argamani, žurirajo in praznujejo,« je dodal drugi.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije