MONGOLIJA

Bodo Putina aretirali v državi, kjer je pred kratkim bila Pirc Musarjeva?

Ruska stran zaradi tega sploh ni v skrbeh.
Fotografija: Kremelj se ne boji, da bi Vladimirja Putina v Mongoliji prijeli. FOTO: Aleksey Babushkin Via Reuters
Odpri galerijo
Kremelj se ne boji, da bi Vladimirja Putina v Mongoliji prijeli. FOTO: Aleksey Babushkin Via Reuters

Kremelj je danes sporočil, da ni zaskrbljen, da bi Mongolija lahko aretirala ruskega predsednika Vladimirja Putina med njegovim obiskom naslednji teden. Kot smo poročali, je Mongolijo pred dnevi na prvem uradnem državniškem obisku obiskala slovenska predsednica Nataša Pirc Musar

Ukrajina je medtem pozvala Mongolijo, naj aretira Putina, ko bo obiskal to azijsko državo, ki je članica Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC). To je lani izdalo tiralico za ruskim predsednikom. 

»Ukrajinska stran upa, da se mongolska vlada zaveda dejstva, da je Vladimir Putin vojni zločinec,« je sporočilo zunanje ministrstvo v Kijevu in pozvalo mongolske oblasti, naj »izvršijo zavezujoč mednarodni nalog za prijetje

V torek gostijo predsednika, Rusi niso v skrbeh 

Putin naj bi v torek odpotoval v Mongolijo, kar bo njegovo prvo potovanje v državo podpisnico rimskega statuta ICC. Sodišče s sedežem v Haagu je marca lani izdalo nalog za njegovo aretacijo zaradi nezakonite deportacije ukrajinskih otrok.

Mongolija je kot članica ICC zavezana spoštovati nalog za aretacijo sodišča. Vendar pa to, kot kaže, ne skrbi Kremlja. »Nismo zaskrbljeni, z našimi prijatelji iz Mongolije imamo odličen dialog,« je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije