ZAGREB

Zaradi problematičnega dečka otrok še naprej ne bodo pošiljali v šolo

Na prejšnji šoli naj bi se zaradi devetletnika izpisal ves razred.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

Otroci iz zagrebške šole, kamor se je prepisal devetletni deček s problematičnim vedenjem, tudi jutri ne bodo prišli k pouku, so se odločili njihovi starši.

Devetletni učenec se po navedbah staršev njegovih vrstnikov v razredu vede neprimerno, grdo govori in spolno vznemirja deklice. Po pisanju hrvaških medijev naj bi težave z njim imeli že na prejšnji šoli, kjer naj bi se zaradi njega izpisal celoten razred.

Starši se počutijo izigrane

Potem ko je zaradi njega celoten razred zapustil prejšnjo šolo, so ga starši prepisali v drugo, kjer pa so se prav tako pojavile težave. Otroci so že več dni odsotni od pouka, saj so njihovi starši, ki se počutijo izigrane, odločili, da jih ne pošljejo v šolo. Portal 24sata navaja, da ima dokaze v obliki elektronske pošte, ki potrjujejo, da so pristojni že dolgo časa seznanjeni s težavo dečka ter da sta bila o tem obveščena tako ravnateljica kot šolske strokovne službe.

V elektronski pošti starši zaprošajo za pomoč, vendar so jih institucije v veliki meri ignorirale. Starši so začeli pošiljati sporočila že novembra lani, a nihče ni reagiral, dokler nedavno ni državna sekretarka staršev, ki so se odločili, da otroke pustijo doma, označila za »uličarje«. Minister za izobraževanje Radovan Fuchs je priznal, da ne ve, kako rešiti težavo dečka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije