REKORDNO
Cmoke prodajata po 460 evrov
Kitajski žlikrofi s svojo ceno v Guinnessovo knjigo rekordov. V njih so meso svilene kokoši, dragocena goba in tartufi.
Odpri galerijo
Nemško podjetje YumBau se je zapisalo v Guinnessovo knjigo rekordov. Kitajec Hongmei Zhang in Nemec Kevin Brück služita vsakdanji kruh s prodajo priljubljenih dim sum cmokov. Nedavno sta predstavila novo serijo te široko priljubljene jedi, ki se lahko pohvali z rekordno visoko ceno.
Za njihov ekskluzivni cmok modri diamant bomo morali odšteti vrtoglavih 460 evrov. Gre za modre cmoke, ki so daleč najdražji od vseh treh tipov najbolj razširjenih cmokov jaozi, gyoza in dim sum. Zanimivo je, da niso zgolj enkratni izdelek, katerega namen je, da bi pritegnil pozornost in naredil reklamo za podjetje, saj so komercialno dostopni.
Modri cmoki so tako dragi predvsem zaradi izbranih sestavin. Med njimi najdemo dragoceno glivo glavatec, žafran, tartufe, prah borovnic in jesenskega gobana. V njem je tudi meso cenjene svilene kokoši, ki ima izbran okus in teksturo. Te kokoši izvirajo s Kitajske, v Aziji veljajo za specialiteto.
Ko je polnilo kuhano in premešano, pripravijo testo in ga razvaljajo do debeline največ enega milimetra, nato ga razrežejo v kroge. Zanimivo je, da prepoznavna modra barva cmoka ne prihaja iz eksotične sestavine, ampak jo da naravna jedilna barva. »Naše poslanstvo je, da naredimo najokusnejši dim sum na svetu. Del te poti je, da je tudi najdražji,« sta povedala Hongmei in Kevin.
»Rada bi utrdila spoznanje, da je lahko kitajska hrana zelo kakovostna, zdrava, lepega videza in okusna.« Sveže cmoke lahko naročimo na njihovi spletni strani, ponujajo tudi široko izbiro omak.
Za njihov ekskluzivni cmok modri diamant bomo morali odšteti vrtoglavih 460 evrov. Gre za modre cmoke, ki so daleč najdražji od vseh treh tipov najbolj razširjenih cmokov jaozi, gyoza in dim sum. Zanimivo je, da niso zgolj enkratni izdelek, katerega namen je, da bi pritegnil pozornost in naredil reklamo za podjetje, saj so komercialno dostopni.
Modri cmoki so tako dragi predvsem zaradi izbranih sestavin. Med njimi najdemo dragoceno glivo glavatec, žafran, tartufe, prah borovnic in jesenskega gobana. V njem je tudi meso cenjene svilene kokoši, ki ima izbran okus in teksturo. Te kokoši izvirajo s Kitajske, v Aziji veljajo za specialiteto.
Ko je polnilo kuhano in premešano, pripravijo testo in ga razvaljajo do debeline največ enega milimetra, nato ga razrežejo v kroge. Zanimivo je, da prepoznavna modra barva cmoka ne prihaja iz eksotične sestavine, ampak jo da naravna jedilna barva. »Naše poslanstvo je, da naredimo najokusnejši dim sum na svetu. Del te poti je, da je tudi najdražji,« sta povedala Hongmei in Kevin.
1
milimeter je debelo testo modrega diamanta.
milimeter je debelo testo modrega diamanta.
»Rada bi utrdila spoznanje, da je lahko kitajska hrana zelo kakovostna, zdrava, lepega videza in okusna.« Sveže cmoke lahko naročimo na njihovi spletni strani, ponujajo tudi široko izbiro omak.