RESNA SVARILA

Dramatično opozorilo z vrha, katera bo naslednja Putinova tarča: »Oni so naslednji, če Ukrajina pade«

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock meni, da je podpora njene države Ukrajini zagotovilo za obstoj Moldavije.
Fotografija: Se bo Putin spravil tudi nad Moldavijo? FOTO: Aleksey Babushkin Via Reuters
Odpri galerijo
Se bo Putin spravil tudi nad Moldavijo? FOTO: Aleksey Babushkin Via Reuters

Podpora Ukrajini zagotavlja obstoj sosednje Moldavije, je dejala nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock na konferenci, na kateri so razpravljali o zaskrbljenosti zaradi dejanj Rusije v regiji.

Annalena Baerbock. FOTO: Vladislav Culiomza Reuters
Annalena Baerbock. FOTO: Vladislav Culiomza Reuters

image_alt
Putinovi zagrozili Zahodu: »Odločitev je padla, morali bomo reagirati in ne bo lepo«

»Vse, kar naredimo za podporo Ukrajini, pomeni tudi spodbujanje stabilizacije v odnosu do Moldavije. Jasno je, da je največja skrb, da je, če Ukrajina pade, Moldavija naslednja država na vrsti,« je opozorila vodja nemške diplomacije. Ta je z zavezniki iz Francije in Romunije prispela na obisk v Kišinjev na ministrsko srečanje platforme moldavskega partnerstva. Nemčija, ena glavnih vojaških podpornic Kijeva v Evropi, je platformo uvedla po ruski invaziji na Ukrajino leta 2022 in jo predstavila kot del širših prizadevanj za stabilizacijo gospodarstva Moldavije in zaščito pred ruskimi dezinformacijami.

Moldavska predsednica Maia Sandu je dejala, da se država še vedno sooča z resnimi izzivi, in pozvala partnerje, naj povečajo podporo. »Ruska vojna proti Ukrajini je povzročila ogromno škodo našemu gospodarstvu. Negotovost, ki jo povzroča vojna, še naprej resno ovira naš gospodarski razvoj, in to bo tako, dokler bo trajala vojna,« je še dodala.

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije