NAPETO V LIBANONU

Eksplozije pretresle Libanon: Izraelski napadi terjajo življenja, Hezbolah odgovarja

Izraelska vojska je danes sporočila, da izvaja nove napade na cilje v Libanonu, povezane s tamkajšnjim šiitskim gibanjem Hezbolah.
Fotografija: V Libanonu je v zadnjih dneh napeto. FOTO: Rabih Daher Afp
Odpri galerijo
V Libanonu je v zadnjih dneh napeto. FOTO: Rabih Daher Afp

Izraelska vojska je po zaostritvi razmer v zadnjih dneh danes sporočila, da izvaja nove napade na cilje v Libanonu, povezane s tamkajšnjim šiitskim gibanjem Hezbolah. Ta je medtem javil, da je izstrelil več raket proti položajem izraelske vojske na severu Izraela.

»Izraelske obrambne sile trenutno izvajajo napade na cilje, ki pripadajo teroristični organizaciji Hezbolah v Libanonu,« je vojska sporočila na omrežju X, drugih podrobnosti pa ni navedla.

Hezbolah je medtem javil, da je izstrelil več raket proti dvema izraelskima vojašnicama. Kot so dodali, gre za odgovor na izraelske napade na vasi in civilne objekte na jugu Libanona.

Dopisniki francoske tiskovne agencije AFP poročajo o več silovitih izraelskih napadih na več območjih na jugu Libanona.

Umrlo najmanj 37 ljudi

Gre za nadaljevanje obstreljevanja med Izraelom in Hezbolahom, potem ko so se po mesecih medsebojnih napadov ta teden razmere še zaostrile. V Libanonu je namreč v eksplozijah komunikacijskih naprav pripadnikov šiitskega gibanja, za katerimi naj bi stal Izrael, umrlo najmanj 37 ljudi, več tisoč je bilo ranjenih.

V petek je izraelska vojska izvedla tudi nov napad na Bejrut, v katerem je bilo med sestankom ubitih več pripadnikov Hezbolaha, med njimi dva visoka poveljnika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije