NASTALA JE PANIKA

Evakuacija v toplicah, ki so zelo priljubljene pri Slovencih: 11 oseb odpeljali v bolnišnico

Prispelo je kar sedem reševalnih vozil.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Kot poročajo hrvaški portali, poteka evakuacija v Tuheljskih Toplicah, ki so tudi med Slovenci priljubljena izletniška točka.

Iz centra za obveščanje so za RTL potrdili, da gre najverjetneje za prevelike količine klora v bazenih. »Po prvih informacijah gre najverjetneje za uhajanje klora, do katerega je prišlo med dostavo. Eden izmed obiskovalcev bazenov je na parkirišču prosil za zdravniško pomoč, odpeljali so ga z reševalnim vozilom,« so potrdili na centru 112.

Na intervencijo na območju Tuheljskih Toplic so na poziv policije prispeli tudi gasilci Javne gasilske enote Zagorje. Predvideva se, da bodo zagotovo odklopili vse naprave, ki so kakor koli v stiku z bazeni, saj je bazene, pravijo poznavalci, treba izprazniti. »Ljudje so v zraku zaznali kemikalije, nekateri so imeli mehurje na koži. Klic na številko 112 je ob 18.15 posredoval reševalec, zdaj pa so vsi okoli in v zdravilišču evakuirani.«

Direktor Splošne bolnišnice Zabok Tihomir Vančina je za RTL.hr potrdil, da so sprejeli deset ljudi iz Tuheljskih Toplic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije