IZGREDI

FOTO in VIDEO: Izredno stanje za praznik dela, policija prijela dvesto protestnikov

Na pariške ulice se je podalo 1200 ljudi.
Fotografija: Protesti v Parizu. FOTO: Francois Mori, Ap
Odpri galerijo
Protesti v Parizu. FOTO: Francois Mori, Ap

PARIZ – Demonstracije na praznik dela v francoski prestolnici proti predsedniku Emmanuelu Macronu so se sprevrgle v nasilje. Zamaskiranci so začeli uničevati avtomobile in metati dimne bombe. Na ulice se je podalo okoli 1200 protestnikov, ki so bili večinoma pripadniki skrajne levičarske skupine. Razbijali so okna restavracij in barov, s kamni in z drugimi pripomočki pa so uničevali avtomobile, poroča Sputnik.


Policija je na proteste odgovorila s solzivcem in z vodnimi topovi. Tamkajšnji notranji minister Gerard Collomb je na twitterju ostro obsodil nasilne proteste. 

Protesti v Parizu. FOTO: Francois Mori, Ap
Protesti v Parizu. FOTO: Francois Mori, Ap

Protesti tudi v Turčiji

Turška policija je v Istanbulu ob prireditvah za praznik dela aretirala več kot 80 ljudi. Hkrati so v mestu razglasili varnostno zaporo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Osrednji trg Taksim v Istanbulu je policija včeraj v celoti zaprla z barikadami. Prav tako so zaprli dostop do glavne nakupovalne ulice v mestu, avenije Istiklal, kjer so v preteklosti potekali protestni shodi. V mestu so zaprti skoraj vse trgovine in kinematografi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije