IRAN NAD IZRAEL

Grozljivi prizori: Potnik iz letala posnel začetek iranskega napada na Izrael (VIDEO)

V luči zaostrovanja razmer na Bližnjem vzhodu je slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve državljanom svetovalo, da v lastni organizaciji zapustijo Iran na varen način.
Fotografija: FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

V luči zaostrovanja razmer na Bližnjem vzhodu, kjer je v torek Iran izvedel raketni napad na Izrael, je danes slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve državljanom svetovalo, da v lastni organizaciji zapustijo Iran na varen način. Prav tako odsvetuje vsa potovanja v Iran in na druga rizična območja, piše na spletni strani ministrstva.

»Zaradi zaostrovanja napetosti v regiji in povečane nevarnosti izbruha oboroženih spopadov, slovenskim državljanom, ki so v Iranu, svetujemo, da v lastni organizaciji zapustijo državo na varen način,« je na omrežju X zapisalo ministrstvo.

image_alt
Razmere se zaostrujejo: Izrael generalnemu sekretarju ZN prepovedal vstop v državo

Kasneje je v ločeni objavi odsvetovalo tudi vsa potovanja na druga rizična območja v regiji, in sicer poleg Irana še v Izrael, Palestino, Libanon, Irak, Sirijo, Jemen in obmejna območja Jordanije.

Trenutek, ko je Iran izstrelil rakete na Izrael, je posnel tudi potnik na komercialnem letu, ker Iran ni zaprl svojega zračnega prostora. Posnetek prikazuje rakete, ki vzletajo z lokacij, ki se nahajajo tik ob iranskem mestu Širaz.

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije