OSEBNOST LETA

Postal osebnost leta, zdaj letijo kritike

Najbogatejši zemljan osebnost leta revije Time. Zavrača davke, sindikate in covid-19.
Fotografija: Kljub uspehu podjetij Tesla in SpaceX je še veliko prostora za izboljšave, mu očitajo mnogi.

FOTO: Mark Mahaney/time Via Reuters
Odpri galerijo
Kljub uspehu podjetij Tesla in SpaceX je še veliko prostora za izboljšave, mu očitajo mnogi. FOTO: Mark Mahaney/time Via Reuters

Leto 2021 je minilo v znamenju Elona Muska, zato je imenovanje povsem logično, pojasnjujejo pri reviji Time. Njegovo podjetje SpaceX je podpisalo ekskluzivno pogodbo z ameriško vesoljsko agencijo, njegovo podjetje z električnimi avtomobili pa cveti še naprej.

Muskova prizadevanja za rešitev planeta so hvalevredna, človeštvu želi ne nazadnje omogočiti, da postane vesoljska civilizacija; nima v lasti hiše, vozi avtomobil, ki ne uporablja goriva in ki ga je povrhu ustvaril sam. Z vsakim dihom vpliva na dogajanje na borzi, ima milijone občudovalcev po vsem svetu. A kot kaže, tudi kritike, kajti njegov vpliv ni samo pozitiven, opozarjajo mnogi, razočarani nad tokratnim izborom revije Time.

Poudarjajo, da Musk z nasprotovanjem večje obdavčitve najpremožnejših pljuva po ameriški davčni zakonodaji, omejuje in pogojuje ustanovitev sindikatov, povrhu pa je v svojih tvitih omalovaževal resnost covida-19. Elon Musk, ki je pred časom s prestola najpremožnejšega zemljana z 265 milijardami evrov spodrinil Amazonovega Jeffa Bezosa, tako ni popolna zgodba o uspehu, opozarjajo številni kritiki tako iz političnih kot poslovnih krogov, številni sledilci pa mu očitajo tudi zavajanje glede vrednosti Tesle.

Lansko leto sta osebnosti leta postala ameriški predsednik Joe Biden in podpredsednica Kamala Harris, še leto prej pa je slavila podnebna aktivistka Greta Thunberg. Osebnost leta pri reviji Time sicer izbirajo že od leta 1927. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije