VOJNA

Izrael širi kopenske operacije v Gazi, uvedel tudi internetno blokado

Kmalu zatem je Hamas mednarodno skupnost pozval, naj nemudoma ukrepa in ustavi izraelsko bombardiranje Gaze.
Fotografija: Izraelske sile širijo svoje kopenske operacije na območju Gaze in krepijo obstreljevanje te palestinske enklave. FOTO: Reuters Tv Reuters
Odpri galerijo
Izraelske sile širijo svoje kopenske operacije na območju Gaze in krepijo obstreljevanje te palestinske enklave. FOTO: Reuters Tv Reuters

Izraelske sile širijo svoje kopenske operacije na območju Gaze in krepijo obstreljevanje te palestinske enklave, je sporočila izraelska vojska. Vodstvo palestinskega gibanja Hamas je medtem sporočilo, da je Izrael danes prekinil komunikacije in večino internetnih povezav v enklavi. Ocenilo je, da gre za ukrep z namenom »izvajanja pobojev«.

image_alt
Komentar Lovra Kastelica: Gaza

»Po seriji napadov v zadnjih dneh kopenske sile nocoj širijo kopensko operacijo,« je sporočil tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari in dodal, da bodo izraelske sile nadaljevale z obstreljevanjem Gaze.

Internetni mrk

Palestinska ponudnika telekomunikacijskih storitev Jawwal in Paltel sta prekinitev potrdila. »Močno bombardiranje v zadnji uri je uničilo vse preostale mednarodne poti, ki povezujejo Gazo z zunanjim svetom,« je ob tem na Facebooku zapisal Jawwal, potem ko je bil sever palestinske enklave tarča močnega izraelskega obstreljevanja.

Palestinsko združenje Rdečega polmeseca je sporočilo, da te motnje oziroma prekinitev vplivajo na klice v sili in »ovirajo prihod reševalnih vozil k ranjencem«. 

image_alt
S severa Gaze zbežalo okoli 700.000 Palestincev

Kmalu zatem je Hamas v izjavi za javnost mednarodno skupnost pozval, naj nemudoma ukrepa in ustavi izraelsko bombardiranje Gaze.

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je medtem vnovič pozval k humanitarni prekinitvi ognja, brezpogojni izpustitvi vseh talcev, ki jih je Hamas zajel po napadu na Izrael 7. oktobra, in omogočanju dostave življenjsko pomembnih zalog v Gazo.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije