ZDA

Kako zdrava je Kamala Harris? To bo zapisano v težko pričakovanem poročilu

Z objavo podatkov želijo opozoriti na razliko v letih v primerjavi s tekmecem Donaldom Trumpom in pritisniti nanj, naj tudi sam objavi svoje zdravstvene podatke.
Fotografija: Kmalu bomo izvedeli, kdo izmed njiju bo nasledil Joeja Bidna. FOTO: Justin Sullivan Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Kmalu bomo izvedeli, kdo izmed njiju bo nasledil Joeja Bidna. FOTO: Justin Sullivan Getty Images Via Afp

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris bo še danes objavila svoje zdravstvene podatke, ki potrjujejo njeno sposobnost opravljanja predsedniških dolžnosti, je sporočila njena kampanja. Z objavo želijo opozoriti na razliko v letih v primerjavi s tekmecem Donaldom Trumpom in pritisniti nanj, naj tudi sam objavi svoje zdravstvene podatke.

Po navedbah svetovalca kampanje bo v zdravstvenem poročilu zapisano, da ima Harris »telesno in duševno odpornost, ki je potrebna za uspešno opravljanje predsedniških dolžnosti«, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Želijo poudariti starost tekmeca

59-letna Harris se za predsedniški položaj poteguje z 78-letnim republikanskim kandidatom Trumpom. V njeni kampanji želijo poudariti starost tekmeca, ki je postal najstarejši kandidat, potem ko se je 81-letni predsednik Joe Biden po slabem nastopu proti Trumpu umaknil iz tekme.

Harris je tudi večkrat opozorila na članke časnika New York Times, ki izražajo zaskrbljenost zaradi dejstva, da Trump ni razkril osnovnih podatkov o svojem zdravju.

Kljub temu Trumpova starost zaenkrat ni vplivala na njegovo priljubljenost, saj ankete še vedno kažejo na zelo tesno tekmo, zlasti v nekaterih ključnih zveznih državah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije