NEVERJETEN POSNETEK

Ljudje kažejo na atentatorja, ženska kriči policistu:»Tam, tam, na strehi« (VIDEO)

Amerika razpravlja, čigava je krivda, da se je zgodil poskus atentata na Donalda Trumpa.
Fotografija: Amerika razpravlja, čigava je krivda, da se je zgodil poskus atentata na Donalda Trumpa. FOTO:: Anna Moneymaker Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Amerika razpravlja, čigava je krivda, da se je zgodil poskus atentata na Donalda Trumpa. FOTO:: Anna Moneymaker Getty Images Via Afp

Na shodu v mestecu Butler v Pensilvaniji je 20-letni Thomas Matthew Crooks streljal na predsedniškega kandidata Donalda Trumpa in ga zadel v uho. V napadu je bil ubit gasilec, ki je bil med občinstvom, še dve osebi pa sta bili huje ranjeni, medtem ko so atentatorja varnostne sile ubile.

Po atentatu se je postavilo vprašanje učinkovitosti tajnih služb in policije.

Amerika zdaj razpravlja, čigava je krivda

Medtem se je pojavil posnetek, ki prikazuje atentatorja na strehi, hkrati pa zbrani na shodu, a daleč od govornice, kažejo nanj in se sprašujejo, zakaj je na strehi. Glas iz množice pokliče policista.

»Ga vidiš tam zgoraj na strehi? Leži,« reče udeleženec shoda srečanja osebi, ki stoji poleg njega. Kažejo na atentatorja, ki leži na strehi.  Nato se zasliši glas, ki kriči in kliče policijo. Ženska zavpije: »Tam, tam, na strehi«.

image_alt
Teorije zarote okoli atentata na Trumpa naraščajo. Eni krivijo Bidna, drugi Trumpa, tretji sataniste

Vsaj ena oseba, s katero je govoril britanski BBC, je dejala, da je neuspešno poskušala obvestiti policijo in ameriško tajno službo o domnevnem ostrostrelcu, ki se je povzpel na bližnjo streho zunaj varnostnega območja.

image_alt
Trumpov 20-letni napadalec veljal za mirnega, bil naj bi republikanec

»Opazili smo moškega, ki se je plazil po strehi stavbe poleg nas, 15 metrov stran. Imel je puško, ki smo lahko jasno videli.« je za BBC ob tem povedal Greg Smith, eden od udeležencev shoda.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije