POZIVA, NAJ SE ZDRUŽIJO

Melania ob poskusu umora pretresena: »Različna mnenja in politične igre so vredni manj od ljubezni«

Nekdanja prva dama je še sporočila, da je ob strelu spoznala, da je njeno življenje in življenje sina Barrona na robu sprememb.
Fotografija: FOTO: Marco Bello Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Marco Bello Reuters

Nekdanja prva dama Melania Trump je bila danes v prvem odzivu kritična do poskusa atentata na svojega soproga, republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Strelca je v izjavi na družbenem omrežju X označila za pošast, Američane pa pozvala, naj se združijo.

image_alt
Kako je lahko atentator neovirano streljal s strehe stavbe? »Gre za resno napako«

»Pošast, ki je mojega moža prepoznala kot nečloveški politični stroj, je poskušala preglasiti Donaldovo strast - njegov smeh, iznajdljivost, ljubezen do glasbe in navdih,« je Melania Trump zapisala v izjavi.

Melania Trump, žena nekdanjega predsednika. FOTO: Ricardo Arduengo Reuters
Melania Trump, žena nekdanjega predsednika. FOTO: Ricardo Arduengo Reuters

Nekdanja prva dama slovenskega rodu je še sporočila, da je ob strelu spoznala, da je njeno življenje in življenje njunega sina Barrona na robu katastrofalnih sprememb. Obenem se je zahvalila tajnim agentom in policiji, ki so s tem, ko so ogrozili svoje življenje, zavarovali Trumpa.

Ljubezen je vredna več

»Ne pozabimo, da so različna mnenja, politika in politične igre vredni manj od ljubezni,« je dodala. Prepričana je tudi, da se je treba dvigniti nad sovraštvo. »Združimo se. Zdaj,« je še pozvala.

image_alt
Trump se je po poskusu atentata oglasil javnosti, to je povedal

Trump je bil v soboto žrtev poskusa atentata, v katerem ga je 20-letnik na predvolilnem zborovanju v Pensilvaniji ustrelil v uho. V incidentu je bil poleg napadalca ubit še en človek, dva pa huje ranjena.

78-letni nekdanji predsednik ZDA je danes pozval Američane, naj ostanejo enotni in naj ne dopustijo, da zmaga zlo.

image_alt
Slovenija pretresena ob poskusu atentata na Trumpa

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije