VOLITVE V ZDA

Musk obljubil, da bo vsak dan dal milijon dolarjev enemu podpisniku peticije za Trumpa

Denar je najnovejši način, kako Musk uporablja svoje bogastvo, da bi vplival na ostro predsedniško tekmo med Trumpom in njegovo demokratsko nasprotnico Kamalo Harris.
Fotografija: TOPSHOT - Tesla and SpaceX CEO Elon Musk jumps on stage as he arrives to speak at a town hall event hosted by America PAC in support of former US President and Republican presidential candidate Donald Trump at the Greater Philadelphia Expo Center in Oaks, Pennsylvania, on October 18, 2024. Musk is holding several events in the key swing-state of Pennsylvania in support of former US President and Republican presidential candidate Donald Trump. (Photo by RYAN COLLERD/AFP) FOTO: Ryan Collerd Afp
Odpri galerijo
TOPSHOT - Tesla and SpaceX CEO Elon Musk jumps on stage as he arrives to speak at a town hall event hosted by America PAC in support of former US President and Republican presidential candidate Donald Trump at the Greater Philadelphia Expo Center in Oaks, Pennsylvania, on October 18, 2024. Musk is holding several events in the key swing-state of Pennsylvania in support of former US President and Republican presidential candidate Donald Trump. (Photo by RYAN COLLERD/AFP) FOTO: Ryan Collerd Afp

Milijarder Elon Musk je obljubil, da bo vsak dan do ameriških predsedniških volitev novembra nekomu, ki podpiše njegovo spletno peticijo v podporo Ustavi ZDA, podaril milijon dolarjev.

Ček za milijon dolarjev je podelil obiskovalcu zborovanja v Pensilvaniji, ki je zbral podpornike republikanca Donalda Trumpa.

Zmagovalcu je bilo ime John Dreher, kar je potrdilo osebje, ki je vodilo zborovanje.

»Mimogrede, John ni imel pojma. Kakorkoli, ni za kaj,« je dejal ustanovitelj Tesle, ko je Dreherju izročil ček.

Denar je najnovejši način, kako Musk uporablja svoje bogastvo, da bi vplival na ostro predsedniško tekmo med Trumpom in njegovo demokratsko nasprotnico Kamalo Harris.

Musk je ustanovil America PAC, organizacijo za politično delovanje, ki jo je osnoval kot podporo Trumpovi predsedniški kampanji.

Skupina pomaga pri mobilizaciji in registraciji volivcev v zveznih državah, ki bi lahko bile ključne na volitvah.

»To bodo zadnje volitve, če zmaga Kamala«

Dogodek v Harrisburgu je bil tretji v treh dneh v Pensilvaniji, na katerem je Musk spodbujal podpornike, naj volijo zgodaj in prepričajo druge, da storijo enako.

V soboto je dejal, da bodo to »zadnje volitve«, če zmaga Kamala Harris, kar namiguje, da ZDA ne bodo več obstajale. Prav tako je dejal, da dva poskusa atentata na Trumpa dokazujeta, kako pomemben je in kako spreminja obstoječi sistem.

»Uboj marionete nima smisla,« je dejal Musk in ponovil argument, ki ga je izpostavil na družbenih omrežjih.

Kaj vsebuje peticija? Peticija, ki jo Musk poziva ljudi, naj podpišejo, se glasi: »Prvi in drugi amandma zagotavljata svobodo govora in pravico do nošenja orožja. S podpisom spodaj obljubljam podporo prvemu in drugemu amandmaju.«

Udeleženci sobotnega dogodka so morali podpisati peticijo, ki Musku in njegovi organizaciji America PAC omogoča zbiranje kontaktov potencialnih volivcev, da bi jih spodbudili, naj gredo na volišča in glasujejo za Trumpa.

Musk, ki ga je Forbes uvrstil na prvo mesto najbogatejših ljudi na svetu, je doslej prispeval vsaj 75 milijonov dolarjev organizaciji America PAC, s čimer je ta postala ključen del Trumpovih prizadevanj za ponovno osvojitev Bele hiše.

Podjetnik, ki je ustanovitelj proizvajalca avtomobilov Tesla in vesoljskega podjetja SpaceX, vse bolj podpira republikanske cilje in je letos postal odkrito Trumpov podpornik.

Trump pa je izjavil, da bo, če bo ponovno izvoljen, imenoval Muska za vodjo komisije za učinkovitost vlade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije