PRIJETJE

Na francoskem letališču aretirali prvega moža Telegrama

Očitajo mu kazniva dejanja, povezana z njegovo aplikacijo za sporočanje.
Fotografija: Pavel Durov. FOTO: Steve Jennings Afp
Odpri galerijo
Pavel Durov. FOTO: Steve Jennings Afp

Francoska policija je na letališču v bližini Pariza aretirala soustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Telegrama Pavla Durova, in sicer zaradi domnevnih kaznivih dejanj, povezanih z njegovo aplikacijo za sporočanje Telegram, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Devetintridesetletnega Durova so aretirali v soboto na letališču Le Bourget severno od francoske prestolnice, potem ko je prispel iz azerbajdžanske prestolnice Baku. Že danes naj bi se pojavil na sodišču, navaja AFP.

Francoske oblasti Durova obtožujejo, da ni sprejel zadostnih ukrepov za omejevanje kriminalnega delovanja na svoji platformi.

Francoski urad OFMIN, ki se ukvarja s preprečevanjem nasilja nad mladoletniki, je zanj izdal nalog za aretacijo zaradi domnevnega omogočanja kaznivih dejanj, vključno z goljufijami, trgovino z drogami, spletnim ustrahovanjem, organiziranim kriminalom in spodbujanjem terorizma.

»Dovolj je Telegramove nekaznovanosti,« je dejal eden od preiskovalcev, ob tem pa izrazil presenečenje nad tem, da je Durov sploh prišel v Francijo, saj je vedel, da ga iščejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije