UJELI PODLEŽA

Načrtovali atentat na Zelenskega, dva aretirana

Dva ukrajinska varnostna uradnika sta bila aretirana v povezavi z ruskim načrtom za atentat na predsednika.
Fotografija: Volodimir Zelenski. FOTO: Thomas Peter Reuters
Odpri galerijo
Volodimir Zelenski. FOTO: Thomas Peter Reuters

Ukrajinska služba državne varnosti (SBU) je sporočila, da je ujela ruske agente znotraj organizacije, ki so načrtovali ugrabitev in atentat na predsednika in druge visoke vladne uradnike. 

Vodja SBU Vasyl Malyuk je dejal, da je bil neuspeli poskus atentata mišljen kot »darilo« Vladimirju Putinu pred njegovo inavguracijo v torek.

image_alt
Rusija zagrozila Združenemu kraljestvu, nato potegnila nenadno potezo z jedrskim orožjem!

Sporočili so, da so aretirali dva osumljena »krta«, za katera verjamejo, da ju je novačila Rusija še pred invazijo. SBU je na Telegramu zatrdil, da je ruski tajni agent posredoval koordinate varne hiše pred načrtovanim raketnim napadom z dronom.

Zabrisali bi sledi

Z drugo raketo je Rusija nameravala uničiti vse sledi drona, s katerim bi napadli predsednika. »Sovražnik je aktivno razvijal načrte za 'odstranitev' predsednika Volodimirja Zelenskega. Ena od nalog obveščevalne mreže FSB je bila iskanje krvnikov med vojaškimi bližnjimi za zaščito predsednika, ki bi lahko vodjo države vzeli za talca in ga kasneje ubili,« so sporočili.

Vladimir Putin. FOTO: Mikhail Tereshchenko Via Reuters
Vladimir Putin. FOTO: Mikhail Tereshchenko Via Reuters

image_alt
Pred 20 leti je slavila zmago, kakšna je in kaj počne Ukrajinka danes?

»Poleg Volodimirja Zelenskega je sovražnik nameraval odstraniti vodjo varnostne službe Ukrajine Vasilija Maljuka, vodjo državne uprave Ukrajine Kirila Budanova in druge visoke uradnike,« so zapisali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije