VOJNA

Netanjahu obtožil Hezbolah, da ga je skušal ubiti

»Vsakdo, ki bo poskušal škodovati državljanom Izraela, bo plačal visoko ceno,« je dodal.
Fotografija: Benjamin Netanjahu FOTO: Pool Reuters Pictures
Odpri galerijo
Benjamin Netanjahu FOTO: Pool Reuters Pictures

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v soboto obtožil libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah, da ga je skušalo ubiti, potem ko je proti njegovi rezidenci v Cezareji izstrelilo dron. Ob tem je zagotovil, da bo vsakdo, ki bo skušal škodovati Izraelcem, plačal visoko ceno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Poskus Hezbolaha, zaveznika Irana, da bi umoril mene in mojo ženo, je bil huda napaka,« je v soboto sporočil Netanjahu. »Vsakdo, ki bo poskušal škodovati državljanom Izraela, bo plačal visoko ceno,« je dodal.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske je v soboto pojasnil, da je brezpilotni letalnik zadel stavbo v Cezareji, medtem ko je poskušal zadeti predsednika vlade. Cezareja leži približno 20 kilometrov južno od mesta Haifa.

Libanonska skupina, ki jo oborožuje in financira Iran, ni prevzela odgovornosti za napad z dronom, vendar je misija Irana pri Združenih narodih pozno v soboto sporočila, da je to izvedel Hezbolah.

Libanonsko gibanje je le sporočilo, da je v soboto proti Izraelu izstrelilo salvo 115 raket, med drugim proti oporišču v bližini Haife. Zaradi šrapnela je umrl človek v kraju Akra, v bližini Haife pa je bilo ranjenih najmanj pet ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije