ČESTITKE IN POZDRAVI

Novi kralj Putina označil za Hitlerja, Rus se je oglasil s takšnim sporočilom

Karlu III. je ruski predsednik zaželel uspeh, dobro zdravje in vse najboljše.
Fotografija: Vladimir Putin je Karlu III. zaželel uspeh, zdravje in vse najboljše. FOTO: Sputnik, Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin je Karlu III. zaželel uspeh, zdravje in vse najboljše. FOTO: Sputnik, Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je čestital kralju Karlu III., potem ko je bil uradno imenovan za novega monarha, kljub nekaterim neprijetnim situacijam v preteklosti.

Novi britanski monarh je namreč leta 2014 povzročil diplomatski spor, ko je Putina primerjal s Hitlerjem, piše britanski Mirror.  

image_alt
Komaj je prisegel kot kralj, pa jih že skrbi: kaj se dogaja s Karlovimi rokami?

Putin se je takrat odzval z besedami: »Bil je v naši državi več kot enkrat, in če je naredil takšno primerjavo, je to nesprejemljivo. Prepričan sem, da to kot človek z manirami razume.« 

Rusko veleposlaništvo v Londonu je nato od Velike Britanije zahtevalo odgovor in sporočilo, da je bil kraljev prastric Edvard VIII. Hitlerjev osebni prijatelj. 

Karlu III. je ruski predsednik zaželel uspeh, zdravje in vse najboljše

V izjavi, ki jo je na twitterju objavilo rusko veleposlaništvo v Londonu, je Putin dejal: »Prosim, sprejmite moje iskrene čestitke ob vašem vstopu na prestol. Vašemu veličanstvu želim uspeh, dobro zdravje in vse najboljše.«

Izjava verjetno ne bo naletela na nič drugega kot na hladen sprejem v palači, saj je bil kralj v preteklosti izjemno kritičen do ruskega predsednika, zlasti zaradi njegovih dejanj v Ukrajini.

image_alt
Karel III. je tudi formalno razglašen za kralja (FOTO in VIDEO)

V začetku tega leta je bil kralj prvi član kraljeve družine, ki je v celoti obsodil invazijo predsednika Putina in jo opisal kot napad na demokracijo ter izrazil solidarnost z ljudmi v Ukrajini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije