PROTEST

Občani zaprli jadransko magistralko: Besni so, ker je Albanka, ki je ubila brata in sestro, na prostosti (VIDEO)

Smrtna prometna nesreča se je zgodila v začetku aprila.
Fotografija: Pokojna brat in sestra. FOTO:: Zaslonski Posnetek, Facebook
Odpri galerijo
Pokojna brat in sestra. FOTO:: Zaslonski Posnetek, Facebook

Ogorčeni občani so blokirali promet na magistralni cesti, ker so v sredo odločili, da bodo Albanko Kleviso Ymeri (29), ki je aprila pri Slanem zakrivila prometno nesrečo, v kateri sta umrla brat in sestra Stjepan in Katarina Đerek, izpustili iz preiskovalnega pripora. Pri Čeveljuši je zjutraj tako potekal miren protest, tako navaja Rogotin Portal.

Sodnica Županijskega sodišča v Dubrovniku Dubravka Đivanović je Albanki dovolila, da se brani s prostosti pod pogojem plačila varščine 70.000 evrov. Brat žrtev Viktor Đerek je ob tem na družbenih omrežjih delil peticijo, v kateri zahteva »pravico za Kato in Stipa«.

»Oprostite, sodnica, a nam ni jasno! Če je bil preiskovalni pripor odrejen zaradi nevarnosti pobega in izmika odgovornosti, kako je mogoče, da te nevarnosti ni več? Varščina ne zagotavlja, da oseba ne bo pobegnila in nezakonito zapustiladržave,« je zapisal.

image_alt
Ganljivo slovo od maturantke Katarine: »Danes na hodnikih naše šole vladajo tišina, bolečina, nejevera in nemoč«

»Ta odločitev ne zagotavlja varnosti ali pravice, temveč ji omogoča izogibanje odgovornosti! Ta tragični dogodek ne sme ostati brez pravične kazni! Zahtevamo pravico za naše bližnje in primerno kazen za obtožene,« je dodal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije