NA KITAJSKEM

Odstranili so mu 23 zob naenkrat in vstavili 12 vsadkov: »Nisem si mislila, da bo oče umrl«

Umrl je manj kot dva tedna po obsežnem zobozdravstvenem posegu.
Fotografija: Nenavadno je, da so med postopkom izpulili 23 zob, medtem ko je norma, da jih izpulijo od 10 do 12. FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Nenavadno je, da so med postopkom izpulili 23 zob, medtem ko je norma, da jih izpulijo od 10 do 12. FOTO: Shutterstock Photo

Iz Kitajske prihajajo poročila o tragičnem zapletu pri operaciji. Tako je moški umrl, potem ko so mu pri operaciji izpulili 23 zob in vstavili 12 vsadkov. Umrl je trinajst dni po operaciji, njegova hčerka pa trdi, da je tožil zaradi nenehnih bolečin po posegu, znanem kot takojšnja obnova zob, ki je priporočljiva za manjkajoče zobe ali vsadke. Na družbenih omrežjih je zapisala, da je umrl zaradi srčnega popuščanja.

»Nisem si mislila, da bo oče tako kmalu umrl. Nisem se niti vozila z novim avtomobilom, ki sem mu ga kupila,« je zapisala.

Norma je, da jih izpulijo od 10 do 12

Mestni zdravstveni inštitut Yongkang je medtem sprožil preiskavo, poročajo lokalni mediji. Obrazec za soglasje, ki ga je podpisal pokojni, potrjuje, da so bili vsadki nameščeni namesto njegovih modrostnih zob na isti dan, ko so bili zobje izdrti, kar se zobozdravnikom zdi nenavadno. Kot trdijo, naj bi bil razmik med puljenjem zadnjih zob in vstavitvijoo vsadkov med tremi in štirimi meseci.

»O tem primeru ne bomo govorili, glede na to, da je bil predan našemu odvetniku,« je dejal eden od zaposlenih na kliniki in dodal, da bodo javnost obvestili, ko bo kaj novega. Xiang Guolin, vodja zobozdravstvenega centra v bolnišnici Wuhan, je medijem povedal, da je nenavadno, da so med istim postopkom izpulili 23 zob, medtem ko je norma, da jih izpulijo od 10 do 12.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije