VREME

Orkan Leslie se približuje Evropi, svarijo pred nastankom silovitega sredozemskega ciklona (VIDEO)

Na vreme v Sloveniji sicer ne bo imel neposrednega vpliva.
Fotografija: Na vreme v Sloveniji sicer ne bo imel neposrednega vpliva. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
Na vreme v Sloveniji sicer ne bo imel neposrednega vpliva. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Orkan Leslie se bliža Evropi, njegove vremenske vplive pa bodo občutili že v začetku prihodnjega tedna v Španiji in na Portugalskem. Ko bo dosegel kopno pričakujejo, da bo še oslabel in se usmeril proti Združenemu kraljestvu. V začetku meseca je bila nevihta Leslie le tropska nevihta, ciklonska tvorba pa se je okrepila v kategorijo orkanov. Najnovejši podatki ameriškega Nacionalnega centra za organe kažejo, da je Leslie trenutno oslabljena, a še vedno predstavlja nevarnost, navaja USA Today.

image_alt
Evropi grozi močan orkan. Te države so na udaru. Meteorolog Urban Žagar odgovarja

Trenutno se orkan Leslie nahaja v bližini Azorskih otokov v Atlantskem oceanu. Na vreme v Sloveniji sicer ne bo imel neposrednega vpliva, a hrvaški meteorolog je za N1 povedal, da bo orkan ob dosegu kopnega oslabel. Tudi nad zahodno Sredozemlje bo prodrla manjša količina nestabilnega zraka in možen je nastanek sredozemske depresije Medicana. Gre za silovit sredozemski ciklon, ki spominja na orkan.

Kako kaže pri nas?

Danes bo delno jasno, več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Prehodno bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno oblačno. V hribovitih krajih zahodne Slovenije lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

Obeti

V torek bo večinoma sončno, le v zahodni in osrednji Sloveniji bo sprva še precej nizke oblačnosti. V sredo bo na Primorskem precej jasno s šibko burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije