ZDA

Preprečili še tretji poskus atentata na Trumpa? Moškega aretirali, a ga hitro izpustili

Policija v Kaliforniji naj bi preprečila še tretji poskus atentata na Donalda Trumpa.
Fotografija: FOTO: Rebecca Noble, Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
FOTO: Rebecca Noble, Getty Images Via Afp

Šerif okrožja Riverside v Kaliforniji Chad Bianco je dejal, da so danes najverjetneje preprečili še tretji poskus atentata na republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, ko so nedaleč od njegovega predvolilnega zborovanja aretirali oboroženega moškega, poročajo ameriški mediji.

Šerif je dejal, da so nedaleč od kraja Coachella Valley ustavili avtomobil in aretirali moškega, oboroženega s puško in pištolo ter ponarejenimi prepustnicami.

Šlo naj bi za pripadnika skrajno desne protivladne skupine in registriranega republikanca Vema Millerja, je dejal šerif na novinarski konferenci.

Imel naj bi več lažnih novinarskih akreditacij

Moški jim je postal sumljiv, ker je imel več lažnih novinarskih izkaznic in akreditacij, obenem pa prepustnice za pomembne udeležence zborovanja.

Tajna služba, ki varuje predsedniške kandidate, je medtem sporočila, da incident ni vplival na varovanje Trumpa, in izrazila hvaležnost lokalnim policistom za uspešno ukrepanje.

Kmalu po aretaciji so ga izpustili

Millerja so kmalu po aretaciji sicer izpustili po plačilu 5000 dolarjev varščine, poroča lokalni časopis Whittier Daily News. Za zdaj je obtožen le posedovanja orožja.

Na predvolilnem zborovanju 13. julija letos je v Butlerju v Pensilvaniji na Trumpa streljal Matthew Crooks in ga lažje ranil, je pa ubil enega udeleženca zborovanja in ranil še dva. Crooksa so ubili agenti tajne službe.

Septembra so aretirali 58-letnega Ryana Wesleyja Routa, ki naj bi poskušal streljati na Trumpa med igranjem golfa v West Palm Beachu na Floridi. Routh je pobegnil, ko so ga opazili agenti tajne službe. Med begom so ga aretirali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije