SLOGAN

Pri Orbanu kopirali Trumpa? S tem sloganom bodo predsedovali Evropi

Madžarska bo Svetu EU predsedovala s sloganom »Naredimo Evropo spet veliko«.
Fotografija: Donald Trump in Viktor Orban.FOTO: Bill Pugliano Getty Images Via Afp/ Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
Donald Trump in Viktor Orban.FOTO: Bill Pugliano Getty Images Via Afp/ Leonhard Foeger Reuters

Madžarska bo Svetu EU predsedovala s sloganom »Naredimo Evropo spet veliko«, je danes ob predstavitvi prioritet šestmesečnega predsedovanja Svetu EU, ki ga bo Madžarska 1. julija prevzela od Belgije, povedal madžarski minister za evropske zadeve Janos Boka. Med drugim je poudaril, da bo Madžarska sledila lastni viziji Evrope.

Viktor Orban. FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Viktor Orban. FOTO: Leonhard Foeger Reuters

»Predsedovanje Svetu EU je naša obveznost, toda nanjo gledamo tudi kot na priložnost. Madžarsko predsedstvo bo iskalo prave rešitve za resnične evropske probleme, služiti mora miru in varnosti v Evropi,« je še dejal Boka.

Pri Orbanu kopirali Trumpa? 

Madžarski minister je poleg prioritet predstavil tudi grafično podobo in slogan bližajočega se predsedovanja - »Naredimo Evropo spet veliko«. Ta močno spominja na slogan nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki ga je uporabil med uspešno predvolilno kampanjo leta 2016.

Boka je povedal še, da bo šlo za predsedovanje v obdobju tranzicije, saj bodo morali po nedavno izvedenih evropskih volitvah sodelovati z novoizvoljenim Evropskim parlamentom in Evropsko komisijo, ki se šele sestavlja. Ob tem je poudaril, da bo Madžarska med predsedovanjem sledila svoji lastni viziji Evrope.

Donald Trump. FOTO: Bill Pugliano Getty Images Via Afp
Donald Trump. FOTO: Bill Pugliano Getty Images Via Afp

To bi lahko znova povzročilo pretrese v evropskih institucijah in nekaterih članicah unije, saj se je Budimpešta v zadnjih letih večkrat znašla v sporu z Brusljem. Vlada premierja Viktorja Orbana je bila pogosto tudi tarča kritik oblasti v več evropskih prestolnicah.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije