ANKARA

Prve podrobnosti grozljivega napada v Turčiji: Teroristi naj bi se pripeljali s taksijem in čakali na trenutek, da so vdrli v tovarno (FOTO in VIDEO)

Pojavila so se tudi poročila o »situaciji s talci«.
Fotografija: Po družbenih omrežjih se širijo posnetki in fotografije do zob oboroženih napadalcev, posneti z varnostnih kamer.  FOTO: Omrežje X
Odpri galerijo
Po družbenih omrežjih se širijo posnetki in fotografije do zob oboroženih napadalcev, posneti z varnostnih kamer.  FOTO: Omrežje X

Pred sedežem podjetja Turkish Aerospace Industries (TAI) v bližini Ankare je odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo več ljudi, več pa jih je bilo ranjenih, je sporočil turški notranji minister Ali Yerlikaya.

Kasneje je dodal, da so umrli trije ljudje, najmanj 14 pa jih je bilo ranjenih. Dodal je tudi, da sta bila »dva terorista nevtralizirana«. 

Dogodek je označil za teroristični napad

»Pred sedežem podjetja Turkish Aerospace Industries je bil izveden teroristični napad,« je na omrežju X sporočil Yerlikaya. Zaposlene v podjetju, ki se ukvarja z razvijanjem in proizvajanjem letalske in vesoljske tehnologije, naj bi odpeljali na varno, okolico prizorišča pa so pristojni ogradili.

Na kraj prispele specialne enote

Po navedbah turških medijev so na prizorišču v kraju Kahramankazan, dobrih 50 kilometrov severno od turške prestolnice, odjeknili tudi streli. Pojavila so se tudi poročila o »situaciji s talci«. 

Turška NTV poroča, da je skupina napadalcev na vhod prispela s taksijem v trenutku, ko so menjavali varnostnika. En napadalec je razstrelil bombo, ostali pa so vstopili. Streljanje naj bi še vedno trajalo, omenja pa se, da obstaja možnost, da so napadalci za talce vzeli del zaposlenih v podjetju. A to uradno ni potrjeno.

Na kraj napada so že prispele turške specialne enote.

Eksplozija naj bi sicer odjeknila okoli 16. ure po lokalnem oz. okoli 15. ure po srednjeevropskem času. Zaposlene v podjetju, ki se ukvarja z razvijanjem in proizvajanjem letalske in vesoljske tehnologije, naj bi odpeljali na varno, okolico prizorišča pa so pristojni ogradili.

Župan Ankara Mansur Yavas je v odzivu sporočil, da ga je novica o dogodku globoko razžalostila. Obsodil je terorizem, svojcem mrtvih izrekel sožalje, ranjenim pa je zaželel hitro okrevanje, navaja britanski BBC.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije