SLADKO
Pustila službo, da kuha marmelado
Britanka je s poslom, ki jo veseli, zaslovela.
Odpri galerijo
Oseminštiridesetletna Joanna Morgan je imela v Ardnu v Veliki Britaniji dobro plačano službo gledališke producentke, ki pa je od nje veliko zahtevala. Bolj ko so leta minevala, bolj je Joanna spoznavala, da to ni življenje zanjo. Pred leti je tako pustila službo in udobno življenje v enem večjih britanskih mest ter se preselila v kočo na podeželju, v kateri ni bilo niti elektrike. Okrog koče si je uredila vrtiček in začela raziskovati okolico, v kateri ne manjka gozdov.
Sadja in zelenjave je imela kmalu na pretek, a pridelka brez elektrike ni mogla spraviti v hladilnik, morala se je znajti. Poiskala je staro kuharico, ki je nekoč pripadala njenemu dedku in v kateri je bilo mnogo receptov za razne marmelade, narejene na povsem naraven način, pri katerem ni potrebovala elektrike.
Delo se je začelo iz nuje, a Joanna je hitro ugotovila, da jo kuhanje sadnih namazov tudi veseli, in trudila se je, da bi našla načine za izboljšave. »Kuhanje marmelad me je povsem zasvojilo. To je tako kreativno delo, izbiranje kombinacij okusov in začimb, uživam v tem,« je povedala Joanna, ki je kmalu začela izdelovati marmelade, džeme, čatnije in podobne namaze za prijatelje in znance ter jim jih podarjati ob posebnih priložnostih. S svojimi izdelki je požela veliko navdušenja in leta 2010 se je preselila v nekoliko večje mesto ter tam odprla podjetje. To se je iz leta v leto večalo in razvijalo in lani so njeni izdelki prejeli prvo nagrado za najboljše marmelade v Veliki Britaniji.
Ljudje in strokovna komisija so navdušeni predvsem nad marmeladami nenavadnih okusov in kombinacij. Izjemno visoko se je denimo uvrstila dimljena jabolčna marmelada, ki se odlično poda k mesu na žaru, iskane so še marmelada iz bezgovih cvetov, takšna z dodatkom džina, priljubljena je tudi cvetlična, kjer prevladujejo vrtnice.
»To je delo ljubezni in že samo zaradi tega je uspeh skorajda zagotovljen,« pravi Joanna in dodaja, da je bila odločitev, da pusti službo, nekaj najboljšega, kar se ji je zgodilo v življenju, četudi ji ni bilo vedno lahko.
Sadja in zelenjave je imela kmalu na pretek, a pridelka brez elektrike ni mogla spraviti v hladilnik, morala se je znajti. Poiskala je staro kuharico, ki je nekoč pripadala njenemu dedku in v kateri je bilo mnogo receptov za razne marmelade, narejene na povsem naraven način, pri katerem ni potrebovala elektrike.
Kuhanje marmelad me je zasvojilo. Izbiranje kombinacij okusov in začimb je kreativno.
Delo se je začelo iz nuje, a Joanna je hitro ugotovila, da jo kuhanje sadnih namazov tudi veseli, in trudila se je, da bi našla načine za izboljšave. »Kuhanje marmelad me je povsem zasvojilo. To je tako kreativno delo, izbiranje kombinacij okusov in začimb, uživam v tem,« je povedala Joanna, ki je kmalu začela izdelovati marmelade, džeme, čatnije in podobne namaze za prijatelje in znance ter jim jih podarjati ob posebnih priložnostih. S svojimi izdelki je požela veliko navdušenja in leta 2010 se je preselila v nekoliko večje mesto ter tam odprla podjetje. To se je iz leta v leto večalo in razvijalo in lani so njeni izdelki prejeli prvo nagrado za najboljše marmelade v Veliki Britaniji.
Ljudje in strokovna komisija so navdušeni predvsem nad marmeladami nenavadnih okusov in kombinacij. Izjemno visoko se je denimo uvrstila dimljena jabolčna marmelada, ki se odlično poda k mesu na žaru, iskane so še marmelada iz bezgovih cvetov, takšna z dodatkom džina, priljubljena je tudi cvetlična, kjer prevladujejo vrtnice.
»To je delo ljubezni in že samo zaradi tega je uspeh skorajda zagotovljen,« pravi Joanna in dodaja, da je bila odločitev, da pusti službo, nekaj najboljšega, kar se ji je zgodilo v življenju, četudi ji ni bilo vedno lahko.