ZLOVEŠČA RETORIKA

Putin resno svari: »Rusija bi lahko uporabila jedrsko orožje, toda ...«

O ukrajinskem predsedniku meni, da je osramotil judovsko vero.
Fotografija: O ukrajinskem predsedniku Putin meni, da je osramotil judovsko vero.FOTO: Host Photo Agency Ria Novosti Via Reuters
Odpri galerijo
O ukrajinskem predsedniku Putin meni, da je osramotil judovsko vero.FOTO: Host Photo Agency Ria Novosti Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno Putinu dejal, da bi lahko Rusija teoretično uporabila jedrsko orožje, če bi obstajala grožnja njeni ozemeljski celovitosti ali preživetju, a da za to ni potrebe.

»Jedrsko orožje je bilo razvito kot porok naše varnosti v najširšem pomenu besede in preživetja ruske države, vendar ga nimamo potrebe (uporabljati),« je dejal na mednarodnem gospodarskem forumu v St. Peterburg. Dodal je, da bi ruska vojska lahko uničila dele osrednjega Kijeva, a se iz različnih razlogov zato ni odločila. Kakšni so razlogi, ni pojasnil.

Zelenski naj bi osramotil judovsko vero

Za ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki ima judovske korenine, je dejal, da nekateri Judje menijo, da je osramotil njihovo vero.

»Imam veliko judovskih prijateljev. Trdijo, da Zelenski ni Jud, ampak sramota za judovsko ljudstvo,« je dejal Putin.

image_alt
Vrag tokrat res odnesel šalo? Putin je jasno povedal, česar se boji ves svet

Zelenski, ki je dejal, da je bilo nekaj bratov njegovega pradedka ubitih v holokavstu, je sicer že večkrat zavrnil obtožbe Rusije, da podpira neonaciste v Ukrajini.

Ukrajinska vojska nima možnosti?

Putin napoveduje tudi, da bo Ukrajina kmalu ostala brez vojaške opreme in postala popolnoma odvisna od Zahoda, kar bo dolgoročno ogrozilo njihovo sposobnost vojskovanja. Ponovil je, da ukrajinska vojska nima možnosti proti Rusiji.

FOTO: Host Photo Agency Ria Novosti Via Reuters
FOTO: Host Photo Agency Ria Novosti Via Reuters

Ko je spomnil na svoje razglašene cilje na začetku vojne, demilitarizacijo in denacifikacijo Ukrajine, je Putin dejal: »Kar zadeva demilitarizacijo, bo Ukrajina kmalu popolnoma prenehala uporabljati svojo opremo. Ničesar ni ostalo. Vse, proti čemur se borijo in vse, kar uporabljajo, prihaja od zunaj. Tako se ne moreš boriti dolgo

image_alt
Šef zloglasnih plačancev: bivši prodajalec hrenovk je postal Putinov vojni stroj (FOTO)

image_alt
Umrla Vera Putina, ki je trdila, da je Putinova biološka mama (VIDEO)

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije