ZRAČNA OBRAMBA

Rusi sestrelili najmanj 158 ukrajinskih brezpilotnikov

Župan Moskve Sergej Sobjanin je sporočil, da je zračna obramba sestrelila devet brezpilotnikov, ki da so leteli v smeri prestolnice.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Gleb Garanich Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Gleb Garanich Reuters

Ruska zračna obramba je ponoči sestrelila najmanj 158 ukrajinskih brezpilotnikov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Večino dronov so uničili nad obmejnimi regijami, nekateri so leteli tudi proti prestolnici. Ruska vojska medtem nadaljuje z obstreljevanjem Ukrajine, na fronti pa krepi pritisk v smeri Pokrovska.

Župan Moskve Sergej Sobjanin je sporočil, da je zračna obramba sestrelila devet brezpilotnikov, ki da so leteli v smeri prestolnice, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Najmanj eno rafinerijo je po napadu zajel požar.

Obrambno ministrstvo je sicer navedlo, da so največ, 122 dronov, sestrelili nad obmejnimi regijami Kursk, Brjansk, Voronež in Belgorod.

Skupno je bilo napadenih 15 regij. Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, gre očitno za najobsežnejši napad z droni na Rusijo od začetka vojne v Ukrajini.

Ta napad sledi sobotnemu uspešnemu ukrajinskemu napadu na naftni skladišči v regijah Rostov in Kirov ter tednu okrepljenih ruskih napadov na Ukrajino.

Od ponedeljka je Rusija izvedla napade na Ukrajino z več kot 1400 izstrelki, je danes povedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ponoči je ruska vojska v obstreljevanju regije Sumi ubila eno osebo, znova so napadli tudi Harkov, piše ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Nadaljujejo se tudi boji vzdolž fronte, glavnina spopadov pa po navedbah ukrajinskega generalštaba poteka v bližini Pokrovska. Poveljnik ukrajinskih sil Oleksandr Sirski je tamkajšnje razmere opisal kot zahtevne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije